X
تبلیغات
طرز تهیه غذاهای افغانی - 10 -- انواع شیرینی باب
Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

۱- تخم مرغ    2 عدد

۲- ماست    نصف پیاله

۳- روغن جامد    يك قاشق سوپخوري

۴- بيكينگ پودر     يك قاشق چايخوري

۵- آرد     به مقدار كافي


طرز تهيه:


در ظرف  ماست و تخم مرغ و بيكينگ پودر را خوب به هم ميزنيم

 و روغن را اضافه كرده و آرد را كم كم اضافه مي كنيم تا خمير

 صاف و يك دستي تهيه شود. سپس آن را چند قسمت كرده و چانه

مي گيريم و روي خمير را با نايلون مي پوشانيم تا سطح خمير

خشك نشود و برسد.

بعد از يكي دو ساعت هر يك از خميرها را با ماشین آش روي ميز

 به قطر 2 ميلي متر پهن كرده و با قالب های دلخواه خود تزین

نموده . ویا دایره شکل بریده سپس يك طرف دايره را جمع كرده و

 در روغن داغ سرخ مي كنيم . سپس روي آنها پودر پسته با کمی

بوره میده شده مي پاشيم و در ظرف مي چينيم.


نكاتي در مورد تهيه گوش فيل:


1- در صورتي كه بخواهيد روي گوش فيل پودر شكر بپاشيد،

در اين صورت قطر خمير را كمي نازك تر كنيد.


2- گوش فيل را مي توانيم به شكلهاي، مختلفي مانند مربع، پاپيوني

و برگ هم در بياوريم..


3- اگر روغن گوش فيل سرد باشد، خمير پف نخواهد كرد.


4- اگر شربت رقيق باشد، گوش فيل زود نرم و بيات مي شود.


 


مواد لازم براي شربت :



شكر    2فنجان
 آب     يك فنجان
گلاب    2 قاشق سوپخوري
زعفران حل شده    يك قاشق مرباخوري
آبليمو     يك قاشق مربا خوري



طرز تهيه شربت :
آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم.

منبع: azmabepors.com

 

+ نوشته شده در  90/08/20ساعت 10:57 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

مواد لازم

۱-  یک و نیم گیلاس آرد یا قدری بیشتر..

۲-  یک گیلاس / لیوان آب

۳-    خمیره تازه

۴  دو قاشق ماست

۵- یک کیلو بوره ( شکر)

۶-  یک ونیم لیتر  آب  برای قیام

۷-   یک عدد لیمو خورد یا نیم عدد لیمو کلان

۸ - چند دانه هیل یا قدری عرق گلاب

۹- روغن بقدری ضرورت

 ۱۰. زعفران یا رنگ زرد  با شربت علاوه کنید. دلخواه ....

 

طرز تهیه شربت جلبی

یک ونیم لیتر آب را با یک کیلو بوره/شکررا روی حرارت

 بگذارید.همین کمی جوشید  در حین جوش   آب نیم

عدد لیمو( کلان) چند دانه هیل را علاوه کنید.

 روی حرارت ملایم بگذارید. به قیام بیاید.

بعد از ین که شربت آماه گردد. آن را از روی حرارت دور نماید

 قیام بوره

 

طرز تهیه خمیر جلبی

 یک گیلاس آب و دو قاشق نان خوری روغن مایع 

دو قاشق ماست دو الی سه  گرام خمیر مایه توسط مکسر

 خوب مخلوط نماید. سپس کم کم آرد را اضافه کنید.

خوب بهم بزنیدآرد کاملا حل گردد. و خمیرتیره و غاز دار بدست اید

و برای چند دقیقه کوتاه بگذارید .

بعدا مواد تهیه شده در در بین قیف که مخصوص جلبی پزی

است و یا یک بوتل پلاستیکی  مواد آماده شده به خوبی از آن

عبور نماید انداخته و بالای روغن داغ به شکل حلقه های

 منظم ریخته و پشت و رویش را سرخ نماید.

همین که جلبی  سرخ گردد. آنرا از روغن کشیده و گرم به

شربت بوره برای چند ثانیه  داخل نماید.

جلبی ها پخته شده را بالای هم دگر به ظرف که هموار گذاشته

و بعد از سرد شدن نوش جان نماید.

جلبی

                                 

  جلبی

 

خمیره تازه 

 

نکته !

اگر جلبی ها بعد از سرد شدن شربت خود را از دست داد دلیل آن

 غلیظ بودن شربت اش میباشد.

۲- اگر جلبی ها هنگام پختن و به شربت داخل نمودن شکست دلیل

آن نازکی خمیر تهیه شده میباشد. فورا با اضافه نمودن یکمقدار کم

 آرد جلبی ها خوش رنگ و خوش مزه بپزیزید.

 

                          

                                  

  در صورت که قیف های مخصوص به اختیار ندارید از بوتل های مایع

ظرف شویی استفاده کنید .   

 

 

+ نوشته شده در  89/08/18ساعت 2:10 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

ګلاب جامن تهیه فرشته سید

ګلاب جامن  تهیه فرشته سید

 

+ نوشته شده در  89/08/15ساعت 2:51 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

 

1- شیر خشک ۲ گیلاس

2- آرد ۱ گیلاس

3- روغن نیم گیلاس

4- آب ۳ گیلاس برای شربت

5- بوره  ۲ گیلاس

(همراه آب  سری قیام بیارید.)

6- خلال با دام و پسته  برای تزیین 

 

طرز تهیه :

۱-شیر و آرد روغن را باهم مخلوط  کنید.

بعدا  بسیار کم آب انداخته مشت کنید.

لیکن متوجه باشد تمام آب یکجا  نه اندازید

مثل خمیر!

سپس از خمیر تهیه شده را کلو له‌ ها کوچک

و منظم جدا کنید.

(البته از مقدار تذکر شده ۴۰ عدد گلاب

جامن بسازید ) بعدا روغن با حرارت

 متوسط داغ کنید.

کلوله ها خمیری راطی چند مرحله توی  

آن رها کرده آهسته آهسته  شور داده

 بروید.

تاوقتیکه سرخ شوند. سپس آنها را از روغن

کشیده  بگذارید تا روغن خود را با کاغذ

بریزد بعد گلاب جامن رابالای شربت انداخته

برای چند لحظه میگذاریم.

وقت که فهمیدیم شربت با خود گرفته از

شربت کشیده بگذارید سرد شود. رویش را

با خلال پسته ، بادام آراسته بعدا صرف

 کنید.

 

ارسالی معسوده جان نادری

سپاس عزیزم

    گلاب جامن

    گلاب جامن

 گلاب جامن در بین قیام بوره

 

  

  گلاب جامن

 

 نکات مهم :

گلاب جامن باید  مانند جلبی شربت به‌

خود داشته باشد.

2 -  روغن تان زیاد داغ نباشد.

3- حین علاوه نموده آب توجه کنید .

با انداختن  آب  خمیر زیاد نرم  نشود . 

 

 

+ نوشته شده در  89/03/22ساعت 2:4 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

 

مواد لازم

۱- حلیم یک کیلو

۲- بوره بقدر لازم

۳- روغن زرد یا نباتی

۴- هیل کوبیده شده

طرز تهیه ـ:

نخست دیگ راروی حرارت گذاشته روغن را داغ

میکینم . بعدا حلیم رامی انداریم .

با دم کفگیر حلیم را پشت رو میکنیم ته

دیگ نچسپد .

همین حلیم گرم شد و به روغن آمد.

آماده سرویس است.

حلیم را در بین غوری کشیده رویش بوره

ریخته صبحانه با چای سیاه یا سبز هیل دار

نوش جان میکنند .

 

دکان حلیم پزی  و جلبی  ، تصویربردار سید هجران رضا فروغ

حلیم و جلبی

حلیم

حلیم

حلیم

حلیم تصویر بردارمحترم سید هجران رضا فروغ

 

+ نوشته شده در  88/12/19ساعت 10:35 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

نشلا !

سلام دوستان عزیز !

ماه مبارک رمضان است و نشلا بیاد آمد . همیش در ماه مبارک

رمضان  در بازار ها تهیه و بفروش میرسد . این این شیرینی

مخصوص ماه مبارک رمضان میباشد .

دوستان عزیزم در کابل بسر میبرند . از روی لطف عکس های نشلا

را در صورت امکانات به وب خود تان بفرصتیتد . ممنون میشوم .

 

+ نوشته شده در  88/06/18ساعت 0:38 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 حلوای زردک

 
مواد موردضرورت برای 4 نفر

 

1- دو پیمانه زردک رنده شده


2 - دو پیمانه شیر


3 - سه قاشق غذا خوری مسکه بی نمک


4-  یک بر چار پیمانه شکر

5- بقدر ضرورت هیل

۶- خلال پسته وبادام

۷ - من قدری کشمش نیز استفاده کردم

 

طرز تهیه


دیگ را بالای داش به درجه کم گذاشته وقتی که گرم شد مسکه را علاوه

نماید مسکه که گرم شد زردک را علاوه نموده برای 5 دقیقه شور

بدهید . وقتی که دیدید رنگ زردک تغیر کرد ، شیر راعلاوه کنید .

 شوردادن را تا که زردک شیر را به خود جذب کند . متواتر دیگ را

شور دهید . زردک کاملا نرم گردد . بعد بوره و هیل را علاوه کرده

بازهم مخلوط نماید تا بوره حل گردد حلوا آماده است نوش جان نماید .

ومیتوانید که با خلال پسته وبادام تزیین نماید .

 

   حلوا زردک آراسته با پسته بادام و کشمش ، تهیه فرشته سید

نوت  حلوای زردک ارسالی همکار عزیزما دیانا جان

تهیه حلوا ی زردک فرشته سید .

 

 

 

 

Gemüsehobe

 

 

+ نوشته شده در  88/06/15ساعت 9:23 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 شیربرنج

  مواد لازم

  ۱- برنج لک ۵۰۰  گرام

  ۲- شیر تازه گاوی  چربی دار سه و نیم لیتر

 شیر را در چندین مرحله اضافه کنید .

  ۳- بوره حب الخواهش

من حدود ۱۰۰ الی ۱۱۰ گرام بوره را استفاده نمودم .

  ۴- پودر هیل نیم قاشق چای خوری یا عرق گلاب

  ۵- دو الی سه قاشق قیماق ، اختیاری

   ۶ - پودر دارچینی ، خلال پسته ، مربای زیاد شیرین نباشد ،

میوه  دوست دارید

  (هر کدام مطابق میل شما باشد میتواند روی شیر برنج  آراسته

 و نوش جان  کنید . )

 

 طرز تهیه شیر برنج

برنج را تا آخرین آب شسته شب بایک لیترشیر تر نماید . فردای آن

روز برنج  معه شیررا در بین دیگ که ناسوز نباشد . روی حرارت 

بگذارید آهسته آهسته شیر گرم شود . متواتر دیگ را شور دهید .

همین که شیر به جوش آمد حرارت را تا آخرین درجه ممکن کم نماید و

 بگذارید شیر برنج به آهسته گی طبخ گردد .  دو. لیتر باقی مانده شیر

 را طی دو مرحله علاوه کنید . مدت طبخ شیر برنج ۳۰ الی ۴۰ دقیقه

را در بر میگیرد . هر چند دقیقه ته دیگ را شور دهید .

همین که دانه های برنج مغزنداشتند . بوره را و هیل  یا عرق گلاب را

علاوه نماید

 و شیر برنج را خوب شور دهید بوره کاملا مخلوط گردد . برای چند

دقیقه دیگر روی حرارت بسیار کم آخرین درجه  بگذارید .

بوره حل گردد . همچنان متوجه باشید شیر، شیر برنج زیاد تبخیر

نگردد . که بعد از سرد شدن زیاد سخت میگردد . یعنی به اندازه ی

غلیظ باشد . ملاقه به راحتی داخل دیگ دور بخورد . در این صورت

شیر برنج ما آماده است . آن را در ظرف مد نظر کشیده بگذارید سرد

گردد .  روی شیرنج با پسته و بادام آراسته شیربرنج را سرویس کنید .

اشتهای خوب !

 

 شیرین برنج طبخ شده توسط فرشته سید . تنها با شیر و آرسته شده با مربای توت زمینی خلال پسته و بادام

 شیربرنج تزیین شده با خلال پسته وبادام تهیه فرشته سید

 شیر برنج فرشته !

 شیربرنج تهیه فرشته سید

 شیر برنج آراسته شده با خلال بادام پسته و مربای توت زمینی  تهیه فرشته سید ماه مبارک رمضان 1388

 

   

    برنج لُک  Rundkornreis               

 نکته

۱- شیر برنج را میتواند بتدا با کمی آب روی حرارت بگذارید . مگر

طبخ شیربرنج  تنها با شیر مزه بیشتر به شیر برنج میدهد .

۲- بوره را در دقایق آخیر علاوه نماید .

۳- برای اینکه شیر برنج رنگ شکری نه بلکه سفید روشن را دار

 باشد.در مرحله آخر بوره بعد از اضافه نمودن بوره و حل شدن آن

یک مقدار کم شیر دیگر را علاوه و ته دیگ را شور دهید . شیر برنج

 را سرویس نماید.

۴- اگر برنج را شب تر نکنید برای طبخ شیربرنج شیر بیشتر از۳،۵

لیتر نیاز است .

۵- در افغانستان بهتر است  شیر برنج را از برنج لک دوشی تهیه کنید

 

 

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  88/05/19ساعت 6:17 PM  توسط  فرشته کمال   | 

  

مواد لازم

۱- تخم مرغ ۳ عدد


۲-  روغن  مایع یک گیلاس


۳-  ماست   یک گیلاس

 (ماست  ک مثل فرنی است )  و زیاد سخت نیست.


۴-  بک پودر یک پاکت


۵- آرد جواری

   بقدر  که  مایع  کیک ما مثل  فرنی شود  .نه زیاد سخت شود و نه  شل

۶- بوره ( شکر ) دو گیلاس
               
  (بور ه  را  شربت میکنیم .برای  شربت  )

   طرز تهیه

                                 
۱- تخم را  با مکسر میزنم که رنگ   آن‌  روشن  شود .

۲-بعدا  روغن را اضافه  میکنیم  میکس میکنیم.


۳- ماست  را اضافه  میکنیم .


۴-ارد  بک پودر  را  ایلک  میکنیم  و به مو ا د  میکس  شد ه  مخلوط  میکنیم .


مود  را  در قا لب  که  چرب شده   میریزیم  و  داخل  دا ش  که  از قبل  گرم 

 شده  به درجه    ۱۸۰   میگذاریم  تا  که  روی  کیک  طلا یی   شود .

بعدا  شربت  رقیق  که  اما د ا  کردیم  بالای  کیک  داغ   میریزیم .و   رو یش 

را  با پسته  و  هیل  تزیین میکنیم.

 

 


نکته:-  مواد  کیک   را دخل  قا لب  ضخیم  نریزد  داخلش خته  نمیشود .

و  این  کیک  پوف  زیاد  نداره

 ریختن  شربت زیاد  روی  کیک  را  خمیر  میکند .

 

 

+ نوشته شده در  88/05/12ساعت 8:18 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 شیرپیره

   شیرپیره تهیه شهلا ایزدی

     

   سپاس شهلا ایزدی عزیزم

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/11/16ساعت 9:58 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 


 مواد لازم :

 ۱-  برنج لک  ۱۰۰۰ 
 گرام

۲ -  بوره (شكر  ۱۳۰۰  گرام

۳- رنگ شیرین به قدر ضرورت


۴- نمك بسیارررر کم


۵- گلاب  يك گیلاس

و یا هیل چای یک قاشق چای خوری

۶- خلال بادام ۱۰۰
 گرام

۷- پودر پسته یا خلال پسته

۸-  و دارچين بقدر ضرورت

۹- آب هفت لیتر


طرز تهيه شله زرد

برنج را شب قبل خواب بشوييد تا آب آخرين بار آن كاملاً صاف

 و زلال  باشد . وبا آب که  بالاتر از سر برنج باشد تر نماید.

فردا در بین دیگ گنجایش برنج شکر و آب را داشته باشد .

هفت لیتر آب و رنگ شیرین به اندازه ی که رنگ دلخواه ی شما

حاصل گردد . را  ريخته و بگذاريد. جوش بيايد،

 بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنيد تا بجوشد.

 و مرتب برنج را به هم بزنيد تا ته نگيرد. همین دانه های برنج

 رو به نرم شدن رفت شعله را ملايم كنيد .

 تا دانه های برنج  به آهسته گی  نرم شود .  و مغز نداشته

باشد .  شكر را در اين مرحله اضافه كنيد. و شله را کفگیر

بزنید. بوره مخلوط گردد. خلال بادام را شسته، با هیل پودر شده 

 و یا گلاب نیز علاوه نموده بگذارید دم راست نماید .

چون شله زرد معمولاً زود ته مي گيرد، بعد از اضافه كردن شكر

 بايد مرتب هم بزنيد. كه اين مشكل پيش نيايد. اگر احساس كرديد

 شله زرد شما كمي سخت شده، مي توانيد كمي آب جوش به آن

اضافه كنيد.

 يا آن كه  دیگ  و درداخل داش (فر ) با حرارت ملایم   قرار دهيد

هنگام میخواستید شله را در ظرف ها کشید .

. بعدا  شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگي كشيده و بعد از

ده دقيقه  سطح آن را با پودر پسته و دارچين تزئين كنيد

 و بگذاريد خنك شود

 

 

  طرز طبخ شله زرد با فرشته سید

 

شله زرد را با خلال پسته و بادام  و یا کوبیده پسته وبادام و ناریال و دالچینی زینت میدهیم .

 

شوله زرد آرسته شده با خلال پسته وبادام به شکل گل و پودر ناریال و دارچینی  طبخ فرشته سید

 

 شله زرد پخت افغانها طبخ فرشته سید

 شله زرد طبخ فرشته سید . ویب غذا های افغانی

 

شوله زرد . طرز طبخ غذا های افغانی  با فرشته سید

شله زرد را مردم افغانستان عزیز معمولا دهم ماه محرم روز شهادت امام حسن و امام حسین (ع) میپزند .

  شوله زرد تهیه فرشته سید

 خلال پسته و بادام برای شوله زرد، دست پخت فرشته سید ویب غذاهای افغانی

خلالآماده شده برای  شوله زرد 

 زمانیکه دانه های برنج نرم ګردید .ګلاب و خسته را علاوه میکنیم و شله را برای دم میګذاریم. تصویر بردار وتهیه فرشته سید

 sholah  zard شوله زرد آموزش غذا به فرشته سید

شوله زرد

 مواظب باشید .طی دیګ  شله زرد  نسوزد .فرشته سید

و این هم بادیه شوله زرد را میان اش طبخ نمودم .

 

نوت !

اگر لازم میدانید .یک مقدار روغن را نیز میتوانید دا نموده بالای

شله علاوه نماید.

   

+ نوشته شده در  87/10/17ساعت 0:25 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

شیرپیره

مواد لازم

۱- شیر تازه دو گیلاس

۲- بوره دو گیلاس

۳- زانی یک گیلاس

 شیر دارای ۳۰ ٪ چربی

۴- رنگ هندی

۵-چارمغز یک گیلاس

۶- مقداری دوقاشق پودر ناریال

 

 طرز تهیه

شیر بوره و زانی را باهم مخلوط نموده روی حرارت میگذاریم .

با علاوه نمودن مقداری هر رنگ را میپسندید . شیرپیره رنگه

تهیه نماید .

چارمغزنیمه کوبیده شده را آن علاوه نموده میگذاریم تا به قیام

بیاید .آن را ازحرارت دور نموده با ملاقه  به هم بزنید .

سرد گردد .

روی ظرف مورد نظر را  قبلا المونیم گرفته با روغن چرب

 نموده ایم مواد تهیه شده را به آن ریخته و برای ۲۴ ساعت

بگذارید  میکنیم .

مواظب باشد . این نوع شیر پیره زود خود را سخت نمیکند .

بعد از چند ساعت و یا هنگام آن را از ظرف برمیداشتید

توسط کارد به شکل دلخواه ی تان برش در جای سرد نگهداری نماید .

  

 

           

 شیر دارای ۳۰٪ چربی

 

 

 

                   شیرپیره-شیرتازه-تهیه-شده-توسط-فرشته-سید-

 نوت

شما عزیزان در افغانستان برای اینکه شیرپیره خشک نیاید . قدری

مسکه یا قیماق پاکستانی علاوه کنید .

 

+ نوشته شده در  87/09/22ساعت 3:19 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

ابریشم کباب !

مواد لازم

۱- تخم

۲- بوره/ شکر را قیام نماید .

پسته کوبیده شده

۴- روغن

طرز تهیه

 تخم مرغ را همرای پنجه (چنگال) خوب هم بزنید . شربت را باید

تیار کرده داشته باشید.  

 روغن  گذاشته که داغ شود بعدا  پنجه ها خود در  داخل تخم مرغ
 
ها آغشته کرده و داخل  روغن بریزید.
 
 2 الی 3 مرتبه این کار را انجام دهید .  بعدا همرای چوب و یا سیخ
 
کباب از داخل روغن کشیده و روی ظرف مورد علاقه قرار دهید  در
 
آخر همرای قاشق غذا خوری روی آن را شربت بریزید .
 
روی ابریشم کباب را پودر پسته آراسته نماید .

 
تخم

پنجه

 

+ نوشته شده در  87/09/10ساعت 4:17 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 جلبی

از جمله شرینی باب خوشمزه است.اکثراَ با ماهی به خصوص در روز

 سال نوبه مصرف میرسانند.

جوانان که نامزد اند ماهی جلبی همراه با لباس و بعضی تحفه های

دگر به خانه نامزد عزیز  خود نوروزی میبرند.

جلبی را از دوستم شنیدم در افغانستان از خمیر مایه در میان کوزه

رسیده باشد میپزند.

اما جلبی را به طریق که من میپزم حالا برای شما عزیزان مینوسم.

 

مواد لازم

۱-  یک و نیم گیلاس آرد

۲-  یک گیلاس / لیوان آب

۳-  ۲۰ گرام خمیر تاره

۴-  ۲۰۰  گرام یا دو گیلاس بوره ( شکر*

۵-  سه گیلاس آب برای قیام

۶-  جوهر لیمو ویا آب کمی

۷-  روغن بقدری ضرورت

۸ - چند دانه هیل یا قدری عرق گلاب

۹- زعفران یا رنگ زرد دلخواه ....

 

طرز تهیه شربت جلبی

سه گیلاس آب را با دو گیلاس بوره/شکررا روی حرارت بگذارید.

همین کمی جوشید  در حین جوش  سه قاشق آب لیمو و یا کمی

 جوهر لیموعلاوه کنید. . بگذارید  به قیام بیاید.

بعد از ین که شربت آماه گردد. آن را از روی حرارت دور نماید

 

طرز تهیه خمیر جلبی

یک و نیم گیلاس آرد  با یک گیلاس آب و یک قاشق نان خوری

روغن مایع و۲۰ گرام خمیر مایه توسط مکسر خوب مخلوط نماید.

آرد کاملا حل گردد. و برای چند دقیقه کوتاه بگذارید . خمیربرسد.

مواد تهیه شده در در بین قیف که مخصوص جلبی پزی است و یا یک

 بوتل پلاستیکی  مواد آماده شده به خوبی از آن عبور نماید انداخته

و بالای روغن داغ به شکل حلقه های منظم ریخته و پشت و رویش

 را سرخ نماید.

همین که جلبی  سرخ گردد. آنرا از روغن کشیده و گرم به شربت بوره

برای چند ثانیه  داخل نماید.

جلبی ها پخته شده را بالای هم دگر به ظرف که هموار گذاشته و بعد

از سرد شدن نوش جان نماید.

            

 

خمیر مایه تازه وزن اش ۴۲ گرام است و نصف آن برای یک و نیم گیلاس

 آرد و یک گیلاس آب کفایت میکند.

 طوریکه به تصویر میبیند. روی کرایی کم است .

بخاطریکه تصویر آن واضح تر بیاید.

مگر شما جلبی و سیمیان را با روغن زیاد تر سرخ نماید.

                                

 جلبی از روغن کشیده همان لحظه گرم به شربت قیام شده بوره داخل نماید.بعد ا جلبی را از قیام برداشته و به ظرف بگذارید که سرد گردد.

 

 

       Photo:

  جلبی پزی در افغانستان عزیز !

        Photo:

  جلبی

 

نکته !

اگر جلبی ها بعد از سرد شدن شربت خود را از دست داد دلیل آن

 غلیظ بودن شربت اش میباشد.

۲- اگر جلبی ها هنگام پختن و به شربت داخل نمودن شکست دلیل

آن نازکی خمیر تهیه شده میباشد. فورا با اضافه نمودن یکمقدار کم

 آرد جلبی ها خوش رنگ و خوش مزه بپزیزید.

۳- آیا از مایع ظرف شوی استفاده میکنید ؟   مگر به کسی دگر

 نگوید. این بوتل شما را در پختن جلبی و حلقه های منظم خیلی ها

کمک میکند.

بعد از تمام شدن مایع ظرف شوی بوتل آن راپاکیزه  شسته وبرای

پختن جلبی نگدارید. همان مقدار ذکر شده گنجایش همین بوتل را دارد.

تقریبا یک غوری متوسط جلبی بدست میاید.

 

                          

                                  

     جلبی

  جلبی

 

+ نوشته شده در  87/07/20ساعت 5:59 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 شیرپیره شیر تازه

پختن شیر پیره از شیر تازه تقریبا ۵۰ دقیقه الی یک ساعت وقت و

 حوصله (هاهاها) کار دارد.

هر اندازه ی که چارمغز و بادام زیادتر باشید . بهتر است . شیرینی

بوره را میگیرید.

 

مواد لازم

۱- شیر تازه یک لیتر

۲- بوره / شکر ۱۰۰۰ گرام

من ۸۰۰ گرام را استفاده کردم .

۳- چارمغز (گردو) ۲۰۰ گرام

۴- پسته  ۱۰۰ گرام

۵- هیل یک قاشق خورد

۶- بادام ۲۰۰ گرام الی ۴۰۰ گرام

۷-   sahne  200 ml و یا یک قاشق مسکه ( کره )

 

طرز تهیه

 

یک لیترشیر را با     200 ملی گرام Schlagsahne و ۸۰۰ گرام

 بوره مخلوط نموده در بین یک دیگ ّکه جای آزاد برای جوش خوردن

 شیر داشته باشد.

انداخته و مواظب باشید .شیر سر نرود و نسوزد. بعد از ینکه مواد

 مخلوط شده آهسته آهسته تبخیر گردید . بوره تقربیا به قیام آمد. و

 همینکه دیدید رنگ بوره روی به نصواری شدن است .

دیگ را فورا از حرارت دور نموده ۵  -- ۱۰ توسط مکسر ویا ملاقه

زود زود شور بدهید. نسوزد و  سرد گردد. 

 چهارمغز بادام  کوبیده گی را نیز به آن علاوه کنید.

ظرف را آماده وپلاستیک گرفته اید.شیر پیره آماده شده را به آن

ریخته هیل و  پسته میده شده یا خلال شده بالای آن  پاش دهید .

ر و بگذارید. که کمی  سرد گردد. توسط کارد به شکل دلخواه

تان ببرید.  و بگذارید کاملا سرد گردد.

  

 

 

                      

            schlag sahne  شیر چربی زیاد دارد.

قیماق نیست . ولی تقریبا شبیع قیماق پاکستانی بنام ملک و صبحانه

 به مصرف میرسانند. ولی شلاگ زانی را صرف بر ای تهیه کریم

کیک های گلدارو در بعضی غذا ها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

    sahne   در زبان های مختلف معلومات حاصل نماید.

                 Schlagsahne 

 

     

 

    شیرپیره شیر تازه تهیه فرشته سید

 

+ نوشته شده در  87/07/06ساعت 11:23 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

شیر پیره

دوستان گلم امشب این نوت شیر پیره را از طریق تلویزیون آریانا

نوت نمودم. در یک فرصت مناسب پختن اش را امتحان میکنم.

را میتوانیم از شیر خشک و شیر تازه تهیه نمایم. آماده نمودن شیر

پیره از شیر تازه وقت بسیار زیاد را در بر میگیرد.

ما شیر پیره را از شیر خشک تهیه میداریم. اندازه ی بوره و شیر و

بادام و چارمغز  باید یک برابر باشد.

مواد لازم

شیر خشک چربی دار  ۵ گیلاس

مغز چار مغز و بادام ۵ گیلاس

خلال پسته برای تزیین

بوره ۵ گیلاس

هیل به اندازه دلخواه

آب دو گیلاس

 

طرز تهیه 

1- ته  یک پتنوس چار کنجه  پلاستیک هموار نموده روغن مایع چرب کنید .


2 - بوره وآب را در بین دیگ انداخته روی حرارت ملایم میگذاریم .

آهسته آهسته جوش بخورد .و قیام گردد .

همین که بوره به دور دیگ چسپید . میدانیم قیام ما آماده است .

زمانی علاوه نمودن شیر خشک فرا رسیده است ..

شربت آماده شده را از حرارت  پایین  نموده بالای آن شیر خشک را  هیل و چارمغز

و بادام قبلا با هم مخلوط کردیم کم کم علاوه  میکنیم .

و مواد شیرپیره را خوب شور میدهم با هم مکس شوند.

پتنوس را که قبلا آماده نموده بودیم . شیر پیره را به آن انداخته و رویش  قدری هیل

انداخته با خلال  پسته تزیین میکنیم 

 وچند دقیقه میگذاریم که سرد گردد.

بعد از آن کمی سرد گردد به شکل لوز لوز آن را توته نموده وقتی

کاملا سرد گردد .شیر پیره آماده  است.

   این هم شیرپيره افغانی شهلای نازنین از روی نوت تهیه نموده و تصویرش را برای ما لطف نموده است .

 

   معنی لغات .

پتنوس   سینی

 

 نکته  :

اگر برای تهیه شیرپیره دو نفر باید باشد . خیلی خوب خواهد شد

یکی  دیگ را شور یدهد و دیگر مواد علاوه کنید . 


+ نوشته شده در  87/06/26ساعت 2:15 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 حلوای کنجد

نوع شیرینی افغانی است . در بازار بفروش میرسد . دوستان نازنینم

اگر طرز تهیه حلوا کنجد را میدانید لطفا بنویسید .

 

 

 حلوا کنجد از شهر مزار شریف سوغاتی بدست آورده بودم .تصویرش را برای شما هم میگذارم

 

+ نوشته شده در  87/06/04ساعت 9:42 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 تلخان

 Maulbeer-Manna

تلخان نوع شیرینی باب خوش مزه ی افغانی است . از کوبیدن

توت همراه با چهارمغز تهیه میدارند .

تلخان با چهارمغز نیمه کوبیده شده به شکل لوز لوز تهیه نموده

بنام تلخان مساله دار به فروش میرسانند .

 

     

نوع تلخان ترکی

 

+ نوشته شده در  87/03/27ساعت 7:38 PM  توسط  فرشته کمال   |