X
تبلیغات
طرز تهیه غذاهای افغانی - 22-- انواع پکوره
Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

مواد لازم

 

۱- آب

۲- نمک

۳- مرچ سبز  ( فلفل تند)

۴- رنگ زرد

۵-  تخم گشنیز   

۶-  آرد نخود 

۷ -   کچالو  دوعدد ( سیب زمینی )

۸-  تخم مرغ اختیاری 

۹- روغن

۱۰ - ترکاری برای تزیین

من از بادنجان رومی و کاهو استفاده کردم

۱۱-  چتنی

طرز تهیه :

دو گیلاس آب سرد را در بین ظرف ریخته مرچ ، نمک رنگ زرد 

 پودر تخم گشنیز و آرد نخود را اضافه میکنم .

بهم میزنم خمیر یکدست گردد و شکل مایع غلیظ را بخود بگیرد !

سپس کچالو را پوست گرفته بالایش رنده میکنم .

هر ترکاری را خوش دارید نیز قدری اضافه کنید.

در بین تخمپزی روغن را داغ میکنم و از خمیر تهیه شده یک قاشق

در بین روغن رها . هموار کنید . پکوره ها سرخ شده را بالای کاغذ

آشپزی خانه بگذارید روغن اش جذب گردد .

سپس با ترکاری ها تزیین نموده یا چتنی سرویس کنید

 

 

  پکوره تهیه فرشته کمال

 خمیر پکوره

 

 نکته!

پکوره با سبزیجات مختلف مانند چوبک های نوش پیاز ، گشنیز تازه ،

پیاز خورد شده ، سبزی های خشک مخصوص پکوره مرچ دلمه گندنه

نیز تهیه میگردد. هر شخص مطابق ذایقه خود از سبزیجات متذکره

استفاده میکنند .

 

+ نوشته شده در  89/10/12ساعت 5:10 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

   آرد گرم

    Gram Flour

     

   De = Kichererbsenmehl

 

 

آرد نخود

 

+ نوشته شده در  88/06/22ساعت 1:54 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

پکوره ننگرهار :

 مواد لازم

۱  - آرد سفید

۲  - کچالو سه عدد متوسط

۳  - رنگ خوراکی

۴  - نمک

۵  - پودر تخم گشنیز یک قاشق کلان

۶  - مرچ و مساله را خوش دارید .

۷  - آب بسیار کم

۸  - روغن برای سرخ نمودن پکوره

۹  - نان خشک

۱۰ - چاشنی

 

 طرز تهیه

کچالو را پوست گرفته خورد خورد توت کنید . کچالو را شسته  مساله

، تخم گشنیز و قدری آب علاوه کنید .

سپس آرد را به اندازه ی اضافه کنید . خمیر حال مایع تیره را به

خودش  بگیرید . متوجه باشد مقدار آرد بیشتر از کچالو نشود .

نمک و رنگ  را اضافه نموده خمیر را اجازه  دهید برای نیم ساعت

استراحت کند .

سپس در بین کرایی هموار روغن را داغ نموده و از مایع تهیه شده یک

قاشق برداشته در بین روغن داغ ریخته به کمک قاشق هموارش کنید .

به همین ترتیب  ادامه  دهید . الی تمام شده خمیر پکوره

هنگام سرویس با سلاد آراسته و با چاشنی ها نوش کنید .

اشتهای خوب !

 

   پکوره که در ننگرهار مردم عزیز ما تهیه میدارند ! تهیه شده توسط فرشته سید .ماه مبارک رمضان

 

+ نوشته شده در  88/06/18ساعت 1:28 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

سلام دوستان گلم !

این مرتبه باز هم پکوره سینه مرغ را برای شما عزیزان مینگارم .

طوریکه شما مطالعه نموده اید دو پست دیگر نیز پکوره سینه مرغ

داشتیم . خمیر میگردیم و رنگ و تخم علاوه نمیگردیم . این روش برای

کسانی بود که  با تخم و رنگها  احساسیت دارند .

روش دوم اصلا خمیر نمیکردیم . بلکه تخم و مساله را بالای سینه

مرغ علاوه و بریان میگردیم . اینکه روش سوم  ما خمیر را با تخم و

 رنگ  زرد گون تهیه میداریم . 

 

 روش سوم 

  پکوره سینه مرغ

 مواد لازم

 ۱- سینه مرغ دو عدد

 ۲- تخم سه  عدد

 ۳- آرد نخود بقدر لازم خمیر به شکل مایع غلیظ در بیاید .

 ۴- تخم گشنیز دو قاشق خورد

 ۵- مرچ و نمک

 ۶- رنگ شیرین یا رنگ هندی زرد

 ۷- پودر سیر

 ۸- روغن بقدری لازم

 ۹- سلاد برای تزیین

 طرز تهیه

 ۱- تخم را توی ظرف شکسته با کمک به همزن خوب مخلوط نماید .  آرد

را کم کم اضافه کنید . تا مایع کاملا هم دست گردد . خمیر را رنگ بزنید

و مرچ ، نمک ، سیر علاوه کنید .

۲-  سینه مرغ را شسته از وسط دو قاش نموده  بعدا با اندازه های

مساوی خورد کنید . با تخم گشنیز آغشته نموده داخل مایع خمیر

 غوطه ور نموده  در بین روغن داغ با حرارت نورمال  سرخ اش کنید .

پکوره ما آماده است . حین سرویس نمودن با سلاد آراسته و نوش جان

کنید .

اشتهای خوب !

 

 

    پکوره سینه مرغ تهیه فرشته سید

 

 

+ نوشته شده در  88/06/15ساعت 1:20 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

  پکوره کچالو

 

مواد لازم

۱-  آرد ترمیده ( آرد صفر سه  ) ۲۰۰ گرام

(آرد نخود اگر استفاده نماید پکوره خوش مزه تر میشوند !)

۲-  رنگ شیرین یا رنگ  هندی نارنجی

۳-  روغن  بقدر کفایت

۴-  نمک

۵-  سیر  کوبیده شده یا  پودر سیر به مقداریکه دوست دارید .

۶-  تخم گشنیز

۷-  آب

۸-  کچالو

 

طرز تهیه پکوره کچالو :

یک مقدار آب را به داخل ظرف ریخته  رنگ شیرین را بالای آن علاوه

 نماید . همین که  رنگ دلخواه ی شما حاصل گردید  .

آرد را کم کم  علاوه نموده توسط قاشق یا مکسر خوب مخلوط نماید .

 نمک تخم  گشنیز و دو سه دندانه سیر کوبیده شده و یا نیم قاشق

پودر سیر را نیزبا آن خوب مخلوط نماید  .

 خمیر پکوره باید طوری باشد  هنگام  سرخ نمودن به روغن کچالو

ها  بدون نباشند . بعدا پوست کچالو ها را گرفته  روق روق نموده به

 داخل خمیرآماده شده داخل نموده و آن را به روغن داغ سرخ نماید .

بعد از اینکه کچالو ها تمام گردد . میتواند در حین زمان پکوره پیازی

 نیز طبخ نماید . پیاز سفید را پوست نموده حلقه حلقه ریزه نموده

داخل خمیر نموده به روغن سرخ نماید .

پکوره کچالو و پیاز را با چتنی های لذیذ افغانی و یا ترشی های نوش

 جان نماید .

آشتهای خوب !

 خمیر پکوره

    خمیر برای پکوره باید زیاد آبگین نباشد.باید بشکل ذیل آماده گردد.

 

کچالو و خمیر پکوره

    کچالو ورق ورق نموده با خمیر را قبلا برای پکوره اماده کرده بودیم. با آن مخلوط میکنیم.تصویر بردار فرشته سید. 

کچالو های ورق  - ورق شده در بین خمیر پکوره

    کچالو ورق ورق شده مخلوط با خمیر را در بین روغن داغ بریان میکنیم. تصویر بردار فرشته سید

    پکوره کچالو آراسته شده با کاهو و مرچ دولمه تهیه فرشته سید

     پکوره آراشته شده با کرم سرخ و لیمو تهیه فرشته سید

  

 نکته  !

 اگرحین سرخ نمودن پکوره ها کچالو  خمیر را خوب به خوب

نمیگیرد دلیل آن نازک بودن خمیر است . با آضافه نمودن یک مقدار

 آرد دیگر میتوانید پکوره های با شکل زیبا و  لذیذ را طبخ نماید .

۲-  پکوره های بازاری بدون تخم مرغ تهیه میگردد  . اما در خانه

  اگریک تخم  مرغ  رانیز  با خمیر آن علاوه نماید . مزه پکوره را

بهتر میسازد .

۴- اندازه ی پکوره و شکل آن مربوط میشود به کچالوی را شما مورد

استفاده قرار میدهید !

میتواند گرد گرد و یا هم بیضوی شکل کچالو را برش نماید .

 

 

+ نوشته شده در  88/06/05ساعت 11:45 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

پکوره قََو 

قو( ق  َ  و  )  نبات است خود رو در فصل بهار میروید .

این نبات را جمع آوری نموده پاکیزه شسته و خمیر پکوره را آماده

نموده  هربرگ آن  را داخل خمیر نموده و به روغن بریان میکنند .

غذای همیشه نیست . صرف کسانیکه آین نبات را میشناسند .

آن را چیده مانند سبزی میپزند و یا پکوره تهیه میدارند .

 

 مواد لازم

 ۱ - سبزی  قَو

 ۲ - روغن

 ۳ -  تخم گشنیز

 ۴ - نمک

 ۵ - رنگ شیرین

 ۶ - مرچ

 ۷ - آب

 

 طرز تهیه

 

آرد را با آب به طوری مایع خمیر نموده رنگ شیرین تخم گشنیز

مرچ و نمک را را اضافه نموده خوب به هم بزنید .

داخل کرایی روغن را داغ نموده برگ قو را گرفته داخل خمیر نموده

به سرعت به روغن رها نماید . اطراف برگ خمیر خود را از دست

ندهد .

ٌْ

 

 

+ نوشته شده در  87/09/20ساعت 10:55 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

پکوره سینه مرغ

به دو طریق تهیه میتوانم .

  الف - تخم دار

 ب -  بدون تخم

مولاد لازم

۱- گوشت سینه ی مرغ ۲۵۰ گرام

۲- آرد نخود یا آرد سفید

۴- روغن بقدر ضرورت

۵- تخم گشنیز دو قاشق

۶- پودر سیر یک قاشق خورد

۷- دو الی سه عدد تخم

۸- نمک بقدر لازم

۹- مرچ خشک

 

 الف - طرز تهیه

سینه مرغ را بخاطریکه نازک و خوب پخته گردد. از وسط قاش کنید.

بعدا آن را به اندازه های مناسب تـوته نموده تخم ها شکسته روی آن

 بی اندازید .نمک تخم گـشنیز و پودر سیر یا سیر کوبیده شده اضافه

نموده خوب مخلوط نماید . بعدا آرد نخـود کم ریخته تا وقتی اطراف آن

با خمیر پوشانیده شود .

روغن را داغ نموده سینه ی مرغ تهیه شده را دانه دانه برداشته

یک بار دیگر پشت و روی آن را با آرد مالیده به روغن بریان نماید .

با مرچ سلاد و یا چـتنی هایکه خوش دارید نوش جان کنید.

 

     پکوره سینه مرغ تصویر بردار فرشته سید ماه مبارک رمضان شریف

  پکوره 

 

 نوت

۱- مواظب باشد اگر سینه مرغ شما استفاده میکند ومیداند زود پز

نیست . ابتدا آن  در بین آب جوش تفت دهید نرم گردد بعدا توته

نموده ومطابق روش ذکر شده آن را تهیه نماید .

۲ - شما میتوانید از آرد سفید نیز استفاده نماید .. مگر آرد نخود

سبب خوش مزه گی بیشتر غذای ما میگردد .

 

+ نوشته شده در  87/09/18ساعت 1:5 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 پکوره سینه ء مرغ

 مولاد لازم

۱-  گوشت سینه ء مرغ ۲۵۰ گرام

۲-  آرد نخود ۴ قاشق نان خوری

۳-  آرد سفید ۶  قاشق نان خوری

۴-  روغن بقدر ضرورت

۵-  تخم گشنیز دو قاشق

۶-  پودر سیر یک قاشق خورد

۷-  آب  ۱۰۰ ملی لیتر

۸-  نمک بقدر لازم

۹-  سودا پولی نیم قاشق خورد

 

 ب - طرز تهیه

سینه مرغ را بخاطریکه نازک و خوب پخته گردد. از وسط قاش کنید.

بعدا آن را به به اندازه های مناسب تـوته نموده با نمک تخم گـشنیز

و پودر سیر یا سیر کوبیده شده و دوقـاشق آرد نخـود خوب مخـلوط

نماید.آرد نخود بخاطریکه آب گوشت را جذب و مساله را خوبتر جذب

نماید. به ظـرف جـداگـانه ی ۱۰۰ ملی لـیـتـر آب را با نمک و آرد از

 جمله هشت قاشق آن باقی مانده  و سودا پولی خوب مکس میکنیم.

روغن را داغ نموده گـوشت آماده شده را یک یک توته گرفته با آرد

 رابا آب به شکل نیمه مایع درست نمودیم داخل نمـوده به روغن

بریان نماید . با مرچ سلاد و یا چـتنی هایکه خوش دارید نوش جان

کنید.

     گوشت آماده شده برای پکوره سینه ی مرغ

    

 خمیر پکوره

     گوشت سینه مرغ رابا مساله و آرد مخلوط  و خمیر آماده شده برای پکوره تهیه فرشته سید

 خمیر پکوره و سینه مرغ مخلوط با مرچ مساله تخم گشنیز برای پکوره

     پکوره  سینه مرغ تهیه فرشه سید

 پکوره

    

  ماه مبارک رمضان شریف

 

+ نوشته شده در  87/06/23ساعت 11:22 AM  توسط  فرشته کمال   |