Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

مواد لازم

۱-  برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

من از برنج لونگی استفاده نمودم

۲-  گوشت گوسفند یا بره یک کیلو

۳-  روغن بقدری لازم

۴-  خلال نارنج  و خلال پسته وبادام بقدری لازم

۵-  هیل

۶-  چهار مساله

۷-  رنگ شیرین بقدری لازم

۸-  بوره ، شکر دو گیلاس

 

طرز تهیه

۱-  برنج را شب پاکیزه تا آخرین آب پاکیزه شسته تر کنید .

۲-  خلال نارنج را  همچنان شسته و تر نماید .

۳-  پسته و بادام را با آب سرد تر نماید . برای مدت کوتاه روی

حرارت گذاشته پوست اش دور نموده خلال نماید

۴-  گوشت را با پیاز نمک و آب یخنی طبخ نماید .

 

طرز تهیه خلال نارنج

 

خلال را با آب روی حرارت بگذارید به جوش بیاید . سه چهار مرتبه

بعد از این که خوب خوش خورد آب را هر مرتبه دور ریخته با آب

گرم دوباره روی حرارت بگذارید تا تلخی آن بکلی از بین برود .

دو گیلاس بوره را  با دو گیلاس آب و رنگ شیرین روی حرارت

بگذارید . خلال را علاوه نموده جوش دهید تا خلال رنگ روشن را

به خود گرفته و شیرین گردد .

من گذاشتم آب خلال کاملا آب را به خود جذب نماید .

( شما میتوانید خلال را از آب برداشته با آب از خلال باقی مانده

 برنج زرد دم نماید .)

در بین دیگ دیگر آب ونمک ریخته برنج  جوش دهید . بعد از نرم

شدن دانه های برنج به اندازه دلخواه آب برنج را صاف نموده

روغن را داغ نموده یک قاشق بوره سرخ نماید .

قدری نمک ریخته با احتیاط   آب یخنی  بقدری لازم برای دم گرفتن

برنج ریخته بگذارید یک سر جوش  بخورد . وبهتر بهتر حل گردد .

طی دیگ را چرب نموده برنج صاف شده را ریخته و رویش آب و

روغن آماده شده را علاوه میکنیم .

برنج را از اطراف دیک جمع نموده به شکل مخروط در آورد ه

روی آن حفره ها ایجاد نماید .

مساله پاش داده خلال را در بین زروق پیچانیده و یا در گوشه دیگ

روی برنج گذاشته و طرف دیگر گوشت را قرار داده برنج را دم دهید .

هنگام سرویس نمودن غذا گوشت را لای برنج گذاشته روی برنج را

با خلال آراسته نوش جان نماید .

 این هم تصویر نارنج پلو که من تهیه نمودم. انشالله در پست های

بعدی شکل های قشنگتر را تقدیم شما میدارم

 

       نارنج پلو طبخ فرشته سید

 

      نارنج پلو تههی فرشته سید

      خلال نارنج تهیه فرشته سید

 

 نکته

من بدون پلان نارنج پلو تهیه نمودم . خالا را قبلا شب تر ننمودم بودم

ولی خلال کاملا نرم گردد .

۲- من از آب نارنج برای دم نمودن برنج استفاده نگردم .

زیرا برای فشار پایین مضرر است مواظب باشید .

 

سهولت در کار آشپزی

قابل توجه کسانیکه یخدان به خانه دارند . همین مقداری نارنج که

ذکر کردید . برای سه غوری نارنج پلو مورد استفاده قرار میگرید .

شما میتوانید خلال را تهیه و در بین زروق پیچانیده الی دو هفته

دیگر نیز نگهدارید .

موقع ضرورت  بودن زحمت کار گیرید

 

مضرات

خلال نارنج و آب خلال نارنج برای فشار پایین خون فوق العاده مضرر

بوده سبب سرگنسی میشود . در استفاده آن مواظب صحت اعضای

خانواده ی عزیزتان باشید !

مفید

برای کسانیکه فشار خون بلند دارند نارنج پلو و آب خلال خیلی

مفید است .

 

+ نوشته شده در  92/09/24ساعت 10:53 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 زرده پلو با خلال نارنج تههی فرشته سید

برای تهیه زرده پلو روی لینک ذیل کلیک کنید .

انواع پلو و چلو

 

 

+ نوشته شده در  89/11/14ساعت 11:48 PM  توسط  فرشته کمال   | 

سلام فرشته جان خواهر عزیز
تشکر از این وبلاگ بسیار پرمحتوا ومفید ات مگرطرز پختن برنج را در اینجانیافتم خصوصا قابلی پلو را میشود مرا کمک ورهنمایی نمائید؟ ممنون میشوم

تشکر سوسن

سلام سوسن جان

شما لطفا به شماهر ۲۹ بخش آرشیف چی اشتها دارید نوش جان کنید

مراجعه کنید .

و ساغر عزیز انواع روت شماره ۲۶ موجود هست

با حرمت فرشته

 

+ نوشته شده در  89/10/06ساعت 3:49 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

چهار مصالحه یا ادویه غذا عبارت است از .

 دارچینی

هیل کلان

زیره

میخک

میخک دارچینی و هیل همه یک اندازه مگر زیره به اندازه بیشتر

همه باید به شکل پودر در آورده شده باشند .

اینها را با هم مخلوط و هنگام دم نمودن پلو روی برنج پاش میدهند .

و برای بوی خوش چلو تنها از زیره  اسستفاده میکنند .

گاه زیره کوبیده و بیشتر زیره را درست کوبیده ناشده بالای چلو حین

دم نمودن علاوه میدارند .

من بر علاوه این مساله ها از هیل چای نیز برای خوشبوی پلو

مخصوصا قابلی پلو استفاده مینمایم .

 

 

دارچینی

دارچینی کوبیده شده

زیره

Kümmel gemahlen

 

هیل کلان

Muskatnuß

 پودر هیل کلان

میخک

پودر میخک ، میخک کوبیده شده

 

هیل سبز ؛ هیل چای

 

+ نوشته شده در  89/09/21ساعت 3:3 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

مواد لازم

۱ - برنج  باسمتی  ۵ پیمانه

نظر به کیفیت اش شسته ،خیس کنید

۲ - سینه مرغ یک کیلو

۳ - روغن مایع  ۱۷۵ الی ۲۰۰گرام

من از روغن آفتابپرست استفاده کردم

۴ - پیازدو عددکلان،( پیازمتوسط سه

الی چهار عدد )

 من دوقاشق متوسط پیاز بریان استفاده

 نمودم

۵ - رومی تازه ۴ عدد یا

 ( رب رومی یک قاشق کلان )

۶ - سیر کوبیده گی یک قاشق خورد

۷ - ماست ۲۰۰ گرام

۸ - نوک قاشق زعفران ساییده گی

با یک گیلاس آب = ۲۰۰ ملی لیتر دم کنید .

۹ - مصالحه بریانی پلو ۵۰ گرام  یک پاکت

۱۰ - نمک به قدر لازم

۱۱ - آب برای برای ابکش برنج

طرزتهیه

برنج رادوالی سه ساعت قبل پاکیزه شسته

 ، تر کنید .

در بین دیگ گنجایش آن را داشته باشد . 

 معه آب و نمک جوشانیده صاف کنید .

الی نرم شدن برنج از وقت استفاده کرده

روغن گرم کنید .

سینه مرغ لقمه یی توته کرده برای مدت

 پنج دقیقه  سرخ کنید .

سپس رب رومی بعدا مصالحه بریانی و

سپس سیر را علاوه کنید

بعد از چند سر دور دادن ماست و پیاز

بریان قدر نمک را اضافه کنید .

برای مدت ۵ دقیقه بگذارید سپس زعفران

دم شده را علاوه کنید .

آب روغن بریانی پلو ما آماده گردید.

برنج را فراموش نکنید .

همین به اندازه کافی نرم گردید آب آن را

صاف کرده دوباره بین دیگ ریخته آب و

روغن تهیه شده رابالایش ریخته آهسته 

کفگیر بزنید .

سرپوش دیگ رابا ستک پیچانیده برنج را

برای مدت ۳۰الی ۴۰دقیقه  با حرارت

ملایم   دم دهید .

 

نوت

من بعد از دقیقه اول حرارت متوسط است

برنج دوباره پشت روی میکنم

سپس با حرارت ملایم میگذارم دم بگیرد .

 

 

بریانی پلو  با سینه مرغ

بریانی تهیه فرشته سید

بریانی پلو

 

 

Simran basmati Reis

سوپرباسمتی سیلا 1121 سیمران دو سه ساعت

قبل شسته ، تر کنید.

مصالحه بریانی پلو  با گوشت مرغ ، فرشته سید

Pilau Biryani mix برای گوشت مرغ

 

Sonnenblumenöl

روغن مایع آفتابپرست

 

+ نوشته شده در  89/09/07ساعت 4:12 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

مواد لازم

 

۱- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

من از برنج باسمتی استفاده کردم

۲- روغن ۲۰۰ گرام

۳- یک قاشق کلان بوره

۴- مصالحه دیگ

۵- آب

۶- نمک

 

طرز طبخ

برنج رانظر به کیفیت اش ، شب قبل از

خواب و یا چند ساعت قبل از طبخ نمودن

پاکیزه شسته،با آب سرد تر کنید. 

هنگام طبخ آب برنج را صاف میکنم .

دیگ  را معه آب و نمک روی حرارت گذاشته

میگذاریم آب بجوشد .

سپس برنج را علاوه میکینم . آب باید زیاد

باشد دانها برنج باهم نچسپد .

همین که دانه ها برنج مغز نداشت  . آب

آن را ذریعهء چلو صاف ، برطرف میکنم .

روغن را داغ نموده  بوره را بالای روغن

ریخته و با حرارت خفیف میگذاریم .

بوره رنگ نصورای را به خود  بگیرید . 

بوره  تهیه شده را در وسط برنج و روغن

را به تمام حصه ها برنج می اندازیم . 

حصه بوره ریخته گی را کمی شور داده

رویش رابا برنج سفید میپوشانیم .

مقداری  آب و  نمک   در بین کرایی روغن

تهیه نموده روی برنج می اندازیم . 

گرممصالحه را اضافه نموده روی برنج  حفره

ها ایجاد نماید .

سر دیگ را با دستمال پاکیزه و یا ستک

پیچانیده سر دیگ را محکم ببندید!

ناگفته نماند بعداز پنج دقیقه به ته دیگ

توجه کنید .آواز ترق ترق را شنیدید .

حرارت را خفیف کنید .

کم از کم برای مدت ۳۰ دقیقه بگذارید.

برنج دم بکشد  .

هنگام سرویس برنج را شورداده در بین

غوری ها میکشیم .

 

طرز تهیه چلو با تصاویر :

 

 

  چلو ، تهیه فرشته سید

 برنج آبکش شده

   شکر و روغن

 بوره و روغن

  بوره داغی برای چلو

بوره داغ برای برنج

  چلو

چلو  بوره داغی  

چلو

 برنج

 چلو

برنج دورنگه بعداز  دم کشیدن

 

 

   

+ نوشته شده در  89/03/15ساعت 11:13 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

نارنج پلو   تهیه فرشته سید

 یخنی مرغ

 

 

+ نوشته شده در  89/01/27ساعت 10:35 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

 

 مواد لازم

۱- برنج باریک اعلی چهار گیلاس


۲- روغن بقدر لازم

۳- پیاز دو عدد متوسط

۵- زعفران
باسه قاشق آب دم کنید !

۶- گوشت مرغ يك كيلو
(يخني طبخ گردد .)

۷- نمک و مصاله برنج

۸- آلوبالو بدون هسته

۹- بوره نیم گیلاس

۱۰ - آب

۱۱- خلال پسته و بادام
اول تر بعدا پوست بگيريد .

طرزتهیه :
برنج را چند ساعت قبل شسته ، تر میکنیم . سپس دیگ گنجایش آن را داشته باشد ، آب ونمک دو قاشق روغن ریخته بالای حرارت قرار دهید .
همین که آب جوشید. برنج علاوه كنيد .
زمان صاف کردن برنج وقتی است روی آب قف کند و دانه های برنج مغز نداشته باشند ( خیلی نرم هم نباشد .)
و برنج صاف و به سه حصه تقسیم کنید .
هر حصه آن را جداگانه دم ميدهيم

يخني :
مرغ با پياز و نمك يخني ميپزيم .

برنج صاف ميكنيم و سه حصه تقسيم ميكنيم . هر حصه را متفاوت و مختلف دم ميدهيم

حصه ء اول چلو :
برنج را مصاله زده با آب يخني سفيد دم ميدهيم .
بالايش گوشت هم ميگذاريم .
در صورت خواهش مرغ را سرخ كنيد .

زرده پلو :
حصه ء دوم ( زرده پلو )
برنج را ابكش كنيد نمك برود !
بعدا زعفران دم کرده را علاوه کرده مخلوط میکنیم .
سپس آب و روغن و چند قاشق را علاوه و برنج را دم میدهیم .
بعد از بيست دقيقه مقدار بوره بالاي برنج پاش داده ، زرده رادوباره دم ميدهيم .
نكته :
بوره را اول بريزيم برنج خوب نرم نميشود .

حصه ء سوم (ياقوت پلو)
برنج را با آلوبالو رنگ ميدهيم .
شما آلوبالو را هسته گرفته رویش بوره ریخته و برای چند ساعت بگذارید آب جدا کند .
من البالو فریز شده استفاده نمودم .
بعداً قدری روغن را داغ میکنیم .
آلوبالو تهیه شده را علاوه میکنیم .
براي چند دقیقه تفت میدهیم .
بالاي برنج فلتر شده ريخته دم ميدهيم .
بعد از اینکه برنج ها دم کشیدند .
اول برنج سفید و اطرافش یاقوت چلو
میکشیم . با زرده آراسته رویش خلال می اندازیم .

نوت :
١- ياقوت پلو را بدون زرده هم ميتوانيم بپزيم ٢- پسته و بادام را با يكي از برنج ها دم بدهيد .
٣- اگر زرده را نمكي دم ميكنيد با چلو يكجا دم دهيد .

 یاقوت چلو ، تهیه فرشته سید

 آلبالو

یاقوت چلو

طبخ دو رنگ برنج مابین یک دیگ

تزیین برنج

 

 

+ نوشته شده در  88/12/08ساعت 9:42 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

روش جدید !

 قاق  کردن گوشت روی مرکزگرمی !

چون فصل سرما است . و مرکزگرمی ها روشن خواستم برای

 کسانیکه جای وامکانات برای قاق کردن گوشت را ندارد .

تجربه خودم را با ایشان تقسیم کنم .

گوشت را به اندازه های مناسب توته کنید . نمک بزنید .

روی مرکزگرمی زرورق هموارنمودن گوشت را بگذارید .

 بعد از اینکه یکطرف گوشت خشک گردید

روی دیگرش را دور دهید . باید بگویم در مدت ۲۴ ساعت ویا

 هم کمی بیشتر گوشت آب خودش را خشک میکنید.

 و هنگام طبخ کاملا مزه گوشت قاق را میدهد .

اینوع گوشت را قاق شده را میتوانید راسا غذای های لذیذ قابلی پلو

 و یا هم شوربای  طبخ کنید . ویا در فریز نگهداری موقع لازم

 مورد استفاه قرار دهید .

 

 گوشت قدید

گوشت قاق خیلی مزه دار بود .

نوت :

هنگام طبخ گوشت را قبلا با آب تر کنید .

 

+ نوشته شده در  88/11/29ساعت 2:1 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 گوشت قاق ؟

 

گوشت قاق

گوشت قاق در هوای تازه خشک گردیده

 

+ نوشته شده در  88/11/29ساعت 1:18 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 مواد لازم

1 - برنج باریک 4 پیمانه

هر وقت تر کنید بهتر است !

2 - گوشت گوسفند یک و نیم کیلو

3 - روغن 200 الی 250 گرام

4 - پیاز 300 گرام (سه چهار عدد )

5 -زردک یک و نیم کیلو 

6 -  کشمش 200 گرام

7 - مرچ سیاه اختیاری

8 - زیره

9 - هیل خورد کوبیده شده

10- خلال پسته 200 گرام

11 - خلال پسته 100 گرام

12 - بوره دو قاشق

13 - نمک

 

طرز تهیه خلال :

پسته و بادام ( یک شب قبل )را جداگانه

با آب سرد تر کنید . 

کشمش را شسته آبکش  کنید.زردک راتراشیده

خلال کنید . روغن با حرارت متوسط داغ

کرده اول کشمش را سرخ کنید و سپس خلال

زردک را حین سرخ کردن رویش قدری بوره

پاش دهید . پسته و بادام را پوست گرفته

خلال یا دو پله کنید .

من اکثرا تا همین حد اکتفا میکنم . شما

اگر لازم میداند . پسته و بادام رابرای

 یک دقیقه کم توی روغن حرارت  بدهید .

 

طرز طبخ پلو :

اول پیاز را خلال کرده در بین روغن سرخ

کنید. بعداگوشت را بالایش انداخته نمک نیز

انداخته شود.

بعد از آن گوشت سرخ شد . پیاز حل گردید .

بقدر نرم شدن گوشت آب علاوه گردد .

وقتی گوشت نرم گردید با ناخن گرفته شود 

برنج را بالایش اضافه کنید .

آب باید به اندازه ی یک بند شصت بالای

برنج قرار بگیرد . نمک را چشیده سردیگ

را بپوشانید . آتش باید تیز باشد برنج

زیرجوش نشود!

وقتی برنج آب خورد خشک کرد .آن را با

دم کفگیر آهسته شور داده مساله را علاوه

کنید . قدرآب برای دم گرفتن بی اندارید .

روی برنج حفره ها ایجاد کنید .

خلال ها در گوشه دیگ گذاشته سرپوش دیگ را

با ستک پیچانیده دم بدهید . بعد از چند

دقیقه آتش را خفیف کنید و بگذارید .

برنج  برای یک ساعت دم  بکشد .

حین سرویس خلال را در بین ظرف دیگر با

احیتاط کشده  برنج را در غوری پهن کنید .

گوشت را لای برنج گذاشته رویش برنج بی

اندارید .خلال را به شکل دلخواه تزیین

نموده رویش هیل پاش دهید.

قابلی پلو را سرویس کنید .

نوش جان !

 

قابلی پلو تهیه فرشته سید

قابلی پلو

نوت :

قابلی اکثرا خانم عزیز در اخیر روغن داغ

وبالایش می اندازند .ما میتوانیم ازروغن

ها مختلف استفاده کنیم .

هر کدام لذت خودش را دارد .

در اینصورت باید ابتدا گوشت را با روغن

نباتی مقدار کم باشد . سرخ کنید حین دم

دادن برنج مقدار روغن نباتی داغ یا کنجد

وزغر قبلا آماده استفاده باشد علاوه کنید .

 

 

 

 

 

+ نوشته شده در  88/09/27ساعت 1:46 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

مواد لازم

۱ - گوشت گوسفند یک کیلو

۲ - برنج باریک اعلی  ۴ پیمانه

۳ - روغن بقدر لازم

۴ - پیاز دو عدد

۵ - رومی تازه دو عدد

۶ - ماست نیم کیلو

۷- چهار مساله یک قاشق خورد

۸ - کچالو سه دانه  اختیاری

۹ - نمک بقدر لازم

طرز تهیه :

پیاز را ریزه نموده با روغن سرخ نموده  گوشت را قبلا شسته پرده

های اضافه اش را دور نموده  و با اندازه های مناسب خورد  ریزه

کرده بالای آن انداخته شور دهید تا پیاز حل گردد .

۲ - رومی را ریزه نموده با ماست و ادویه برنج قبلا یکجا مخلوط

نموده اید . فورا بالای آن علاوه کنید . بگذارید حرارت بیبند .

و لعاب گردد .

سپس آب بمقداریکه برنج لازم دارد اضافه نموده نمک ریخته و

بگذارید  آب به جوش بیاید  .

سپس آب برنج را صاف نموده بالای آب روغن علاوه کنید . 

آب برنج  باید با اندازه ی یک بند انگشت شصت باشد .

همین که برنج آب را خشک نمود . پلو را شور داده کچالو را قبلا

پوست گرفته به اندازه ی یک سانتی حلقه نموده بالای برنج بچینید .

 روی برنج آب دم ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید دم بگیرید .

سپس برنج را به غوری ها کشیده  گوشت و کچالو را روی غوری

چیده این پلو لذیذ را سرویس نماید .

 

نکته :

دوستان عزیزم طرز تهیه این غذا لذیذ را من از شخصی که آموختم

اکنون در جمع ما نیست . روش اش شاد باد !

 

+ نوشته شده در  88/07/15ساعت 6:31 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 ماش پلو

ماش پلو غذا مزه دار افغانی است . به چند طرق مختلف  برای ذایقه

های مختلف تهیه میگردد. از جمله میتوان ماش پلو گوشت دار ، ماش

پلو اشق دار ، ماش پلو خرما دار ، ماش پلو رومی دار ، را یاد آور

نمود . ماش پلو به طریق صافی و دم پخت طبخ میگردد .

اینـک من پـلو تخـم دار را برای شما عـزیـزان میـنـوسـم .

و طرز طبخ متباقی را در پست های آینده انشالله برای شما عزیزان

میگذارم .

 

 ماش پلو تخم دار

 مواد لازم

 ۱- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

 ۲- ماش یک پیمانه

 ۳- روغن بقدر لازم طی  دو مرحله

 ۴- پیاز دو عدد  بریان گردد

 ۵- نمک بقدر لازم

 ۶- چهار مساله

 ۷- تخم  نظر به تعداد فامیل و یا سر دو نفر یک عدد تخم !

 

طرز تهیه ماش پلو

 ۱ - برنج را قبلا چند آب پاکیزه شسته و تر نماید .

 ۲ -  ماش را شسته وکمی حرارت دهید . کاملا نرم نگردد .

 ۳- تخم ها آبپز کنید . کاملا سفت شوند !

پیاز را معه روغن در بین دیگ طلایی بریان کنید . پیاز رااز روغن

کشیده بگذارید سرد گردد . و بکوبید .

بالای روغن آب و نمک  و بقدر که برنج لازم دارد ریخته

بگـذاریـد . به جوش بیایـد . پیاز بریـان را نیز اضافـه کنید .

آب برنـج و ماش را بر طرف نموده بالای آب جوش بی اندازید .

بگذارید  . آب برنج خشک شود.

برنج را پهلو گردان نمودن روی برنج حفره ایجاد  مقدارآب برای

دم گرفتن  برنج انداخته و  مساله را ریخته برنج را برای نیم ساعت با

حرارت خفیف  دم دهید .

حین سرویس غذا مقدار روغـن را داغ نموده روی مـاش پلو

بی اندازید . و برا ی چند دقیقه بگذارید .

برنج را با غوری ها کشیده تخم را پوست کنده به شکل دلخواه توته

نموده روی برنج بگذارید .

غذا را سر سفره با ماست و سالند ها دیگر لازم میداند .با عزیزان

 تان نوش جان کنید .

 

 

 ماش پلو تخم دار طبخ فرشته سید ماه مبارک رمضان

 

+ نوشته شده در  88/06/16ساعت 9:50 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

مرغ پلو

مواد لازم

۱-  بال های مرغ یک کیلو

۲- برنج باریک یک کیلو

۳- روغن بقدر لازم

۴- پیاز دو عدد

۵- خلال نارنج

۶-چهار مصالحه

۷-  زعفران ساییده  یا رنگ شیرین

۸-  هیل چای پودر شده

۹- نمک قدر لازم

۱۰ - آب

 

طرز تهیه مرغ پلو

ابتدا ۱۰ قلم مواد ذکر شده را آماده  کنید . پیاز را ریزه و گوشت مرغ را

بشوید .  خلال نارنج را آماده نماید و برنج را صافی یا دم پخت

طبخ نماید

 برای تهیه  خلال نارنج   اینجا کلیک نماید .

 برای دم نمودن   برنج صافی   اینجا کلیک نماید

ومرغ را یخنی طبخ نماید . مواظب باشید مرغ را زیاد نرم نکنید ! آب یخنی را

صاف نماید .  بگذارید روغن داغ گردد .

 پشت و روی  بالهای مرغ رادر بین روغن طلایی سرخ نماید  نماید .

 قدری زعفران یا رنگ شیرین  و نمک علاوه نماید تا بالهای رنگ زرد

روشن را به خود  بگیرید . در جریان سرخ نمودن کم کم آب یخنی را

علاوه نماید . تا گوشت مرغ نرم گردد . همین را مرغ نرم گردد .

 ومقداری کم آب باقی بماند  .

 

برنج را صافی طبخ نماید برای دست آب برنج از آب یخنی استفاده 

نماید.و مقداری دو کفگیر برنج را در بین دیگ کوچک دیگر ریخته بالایش

 بالهای قبلا آماده نموده بودیم بی اندازید . و این برنج   رنگ زعفران را

به خود گرفته زرد دم میگردد .

هنگام سرویس نموده مر غ پلو طوریکه به تصویر میبنید غذا ها آماده

نمودن رویش را با زرده پلو و خلال  آراسته رویش  پودر هیل پاش دهید

 نوش جان نماید .

 

 

 

 

+ نوشته شده در  88/04/29ساعت 11:15 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

بادنجان چلو

 

بادنجان چلو تهیه فرشته سید

+ نوشته شده در  88/04/29ساعت 4:14 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 زمرد پلو

 مواد لازم

۱-  گوشت گوسفند یک کیلو ( با پیاز یخنی شود )

۲-  برنج باریک یک کیلو

۳- روغن بقدری ضرورت

۴-  سبزی پالک یک کیلو

 ( چیده و ریزه نموده بعد از شستن  جوش داده شود

۵-  شبت ۱۰ گرام *( شسته وریزه نماید )

۶- سیر کوبیده شده  دو سه حبه

۷- پیاز سه عدد

۸- چهار مصالحه و نمک بقدری ضرورت

 

طرز تهیه زمرد پلو

 گوشت را شسته بعد از دور نمودن پرده های اضافی توته نمودن

با پیاز یخنی نماید .

در اخیر مقداری کم آب گوشت باقی بماند .

۲- دیگ را روی حرارت گذاشته مقداری کم آب و پالک را انداخته

جوش بدهید . تا نرم گردد . و آب از خود بجا نگذارد .

سبزی را از ماشین گوشت بکشید .

 

۳- روغن را داغ نموده گوشت را  سرخ نموده علیحده بگذارید .

سپس با همین روغن   پیاز و سیر را گلابی نماید . سبزی ماشین

 شده وشبت را بالای روغن انداخته خوب سرخ نماید .

تا رنگ روغن سبز گردد . بعدا یخنی را اضافه نموده به از این که

 به جوش آمد .

آب برنج را صاف نموده علاوه نماید . نمک را فراموش نکنید .

مقداری آب باید به اندازه یک انج  از روی برنج بالا باشد .

بگذارید آب برنج خشک شود . آن را دور  داده یک مقداری آب

دیگر برای دم گرفتن برنج علاوه نموده مصالحه  را اضافه نماید .

گوشت را روی برنج گذاشته سر دیگ را به ستک *(دستمال پاکیزه)

پیچانیده حرارت را کم نماید و برای مدت نیم ساعت بگذارید دم

بگیرید .

برنج را درغوری ها کشیده گوشت را لای برنج گذاشته زمرد پلو را

سرویس نماید .

اشتها خوب برای شما

 زمرد پلو

      

    

 زمرد پلو با زرده پلو

 

 نوت

برنج را میتوانید . چلو دم نماید . بالای سبزی آب یخنی را علاوه

نموده آب روغن برنج را تهیه نماید .

 

+ نوشته شده در  88/03/25ساعت 1:42 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

زرده پلو

سلام دوستان نازنینم !

پست امروزی ما باز هم زرده پلو است . البته این مرتبه زرده پلو ما

با طعم  شیرین نه بلکه  نمکی است .

من خودم بیشتر این نوع زرده طبخ میدارم . زیرا آب خلال نارنج  برای

 صحت ما مفید نیست .

 

 مواد مورد ضرورت

۱-   برنج ۴ گیلاس ( پیمانه )

۲-   یک کیلو گوشت

  (با  پیاز یخنی شود )

۴-   خلال نارنج یک پیمانه

۵-   زعفران یک قاشق چای خوری

 یا رنگ شیرین بقدری ضرورت

۶-   بوره (شکر ) یک گیلاس

۷-   روغن بقدری ضرورت

۸-   نمک به قدری ضرورت

۹-   خلال پسته یک پیمانه

۱۰-   خلال بادام یک پیمانه

۱۱-  هیل بقدری ضرورت

 

 طرز تهیه خلال نارنج

خلال را با آب روی حرارت بگذارید به جوش بیاید . سه چهار مرتبه

بعد از اینکه خوب جوش خورد آب را هرمرتبه دورریخته با آب گرم

دوباره روی حرارت بگذارید . تا تلخی آن بکلی از بین برود .

(من  خلال نارنج طی سه مرتبه تهیه نمودم .هر مرتبه خلال را با  یک

 لیتر آب جـوشانـیده آب را صاف نموده دوبـاره یـک لیتـر آب جـوش 

رویش ریخته دوباره روی حرارت گذاشتم .)

 و خوب نرم  شد و تلخی آن از بين رفت  مرتبه چهارم یک گیلاس

بوره را با دو  گیلاس آب ورنگ که قبلاً  جوش داده شده  خلال نارنج

 و چند دانه بادام را بالای آن علاوه نمودم  .

رو ی حرارت کم گذاشتم تا  خلال نارنج شربت بوره را به خود جذب

نمايد.   هنگام دم نمودن زرده پلو خلال رادر بین المونیم پیچانده در

گوشه دیگ روی  برنج بگذارید . 

بادام و پسته را هم به طور جداگانه بین المونیم پیچانیده در حصه

 دیگر دیگ روی برنج بگذارید .

 

طرز تهيه پلو سفید و زرد

۱-  در بین دیـگ آب و نمک انـداخته بگـذارید آب به غـلیـان بیایـد . 

 بعد از اینکـه برنـج به  انـدازه ی دلـخواه شما نـرم گـردیـد آب آن را

صـاف نمـوده   به دوحـصـه تـقسیـم نمـایـد .

روغـن را داغ نـمـوده با استفـاده از آب یـخـنـی آب روغـن بـرنـج را

تهیه نموده  روی برنج حفره ها ایجاد نموده مساله پاش داده گوشت

 را هـم درگـوشه و خـلال بـادام و پستـه را در گـوشه دیگـر گـذاشته

سرپوش دیـگ را با ستـک نخـنـی مـحـکـم پیچـانـیـده روی حـرارت

خـفـیـف بـرای ۳۰ دقـیـقـه  بـگـذارید .  دم بگـیـریـد . 

 الـبـتـه  سـه بـر چـهـارم حـصـه بـرنـج را سفـید دم نمـایـد .

 ۲-  مـقـداری یک بر چهارم حصه برنـج را  در بین دیـگ جـداگـانـه

انداخته ، آب روغن برنج از آب یخنی  تهیه نموده مقداری رنگ زرد

اضافه نموده آب و روغـن را روی برنـج ریخته خوب مخلوط نماید .

برنـج کـامـلا رنـگ زرد را به خـود بـگـیـریـد . 

روی برنج حـفـره ها ایجـاد نمـوده مساله پـاش داده خلال نارنـج هـم

در گوشه گذاشته سرپوش دیگ را با ستک نخی محکم پیچانیده روی

حرارت خـفیـف برای  ۲۰الی ۳۰ دقیقه  بگـذاریـد . دم بگیـرید . 

حین سرویس نمودن غـذا شکل  بردنج سفید را کشیده لای آن گوشت

 را بگذارید . روی گـوشت را پوشانیده اطـراف غـوری برنـج زرد را

ریـخـتـه با خـلال نارنج و پستـه و بـادام به دلـخـواه تـان غـوری را

آراستـه رویش مقداری هیل پاش داده غـذا ما آمـاده است . 

نوش جان نماید .

  اشتهای خوب !

 

     زرده پلو با خلال نارنج تهیه فرشته سید

   روش جدید !!

    زرده پلو طبخ فرشته سید

    زرده پلو با خلال نارنج تهیه فرشته سید

 مضرات

آب خـلال نارنـج بـرای کسانـیکـه فـشار خـون پـایـیـن تـر دارنـد .

 خـیلـی مضـرر است بنـاً در مصـرف آن احـتیـاط نمـایـد .

 

+ نوشته شده در  87/12/15ساعت 1:56 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

قابلی پلو

مواد لازم

1-   برنج باریک – یک کیلو

2-   گوشت گوسفند یا گوشت مرغ به اندازه ضرورت

3-   کشمش

4-   زردک

5-   پیاز

6-   بادنجان رومی

7-   مصالحه دیگ

8-   روغن ویا روغن کنجد 200 گرام ویا زیادتر

9-   آب زردک دوگیلاس

 

طرز تهیه !

کشمش وخلال زردک را داخل روغن قابلی نیمه سرخ نمائید .

بعدا"داخل همین روغن گوشت را خوب سرخ یا بریان نمائید .

اگر گوشت مرغ ویاگوشت بره باشد بعد از سرخ نمودن گوشت.

آنرا از روغن کشیده بعدا"پیاز را سرخ نموده بالای آن بادنجان رومی

را علاوه نمائید . بگذارید که رومی خوب سرخ شود . آب زردک را

بالای آن علاوه نمائید زمانیکه آب روغن قابلی جوش کرد بمقدار

ضرورت آب ونمک بالای آن علاوه نمائید .بعد از جوش کردن آب

برنج را بالای آن علاوه نمائید . بگذارید تا برنج جوش نموده نرم

شود اگر برنچ آبخور بود میتوانید بالای آن بمقدار ضرورت آب جوش

 بریزید . برنج را چک نمائید تا مغز آن مطابق میل تان نرم شود و

آب برنج به اندازه ضرورت تبخیر شود یعنی به اندازه که برنج کمی

آبدار باشد یعنی آب کافی جهت دم دادن برنج گذاشته شود .

 (من زمانیکه برنج رادم میدهم اندکی آب جوش آضافی بالای برنج

میریزم) . یک گوشه برنج را حفر نموده زردک وکشمش را گور

 نمائید.  وهمچنان بهمین شکل گوشت سرخ شده زا نیز گور نمائید .

 توسط دسته کفگیر یکتعداد حفره ها دربین برنج ایجاد نموده بعد از

پاشیدن مصاله بمقدار ضرورت قابلی را توسط یک پارچه نخی پاک

وبه حرارت ضعیف دم بدهید. ناگفته نباید گذاشت که اگر گوشت

گوسفند باشد بعد ازینکه گوشت راسرخ نمودید بالای آن پیاز ونمک

علاوه نموده بگذارید تا پیاز کاملا"حل وسرخ شود درجریان سرخ

نمودن باکفگیر پیاز وگوشت راشور بدهید تا پیاز به زیر دیگ نچسبد

 بعدا" به طریقه که قبلا"یادآورشدم قابلی را بپزید .

 سه چیز که بسیار مهم است که قابلی شما لذیذ شود .

۱ - انتخاب دیگ است دیگ باید چودنی و نیم کره باشد.

۲ -  اینکه اگر ماشین آب میوه دارید زمانیکه آب زردک را میکشید

 ازتفاله آن نیز استفاده نمائید یعنی تفاله زردک را به آب روغن برنج

 علاوه نمائید این کار دو فایده دارد اول اینکه قابلی را خوشمزه

میسازد دوم اینکه برنج قابلی دانه دار میشود.

۳ -  قابلی را توسط روغن کنجد بپزید مقدار روغن را کمی اضافه

نمائید . چون دیگ کروی است مقدار اضافی روغن ته نشین میشود .

 بعد از دم دادن قابلی زمانیکه قابلی را میخواهید بکشید

 دیگ را اندکی یک بغله نموده قابلی را بعد از مخلوط نمودن با

کشمش وزردک بطرف بالادیگ قراردهید قسمیکه روغن که ته نشین

شده نمایان شود اگر میخواهید قابلی روغندار باطعم روغن کنجد

 نوش جان نمائید ؟  کمی روغن بالای مقدار قابلی که نوش جان

میفرمائید .

توسط کفگیر پاش بدهید برای مدت یکدقیقه بگذارید تا قابلی شیرین

شود بعدا" به غوری کشیده نوش جان نمائید.

 ارسالی محمد همایون فرزام

 

      

کنجد  sesam

 

   کنجد

روغن کنجد  sesam öl

 روغن کنجد

 

 

+ نوشته شده در  87/12/09ساعت 1:48 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 کرفس چلو

مواد لازم

۱-  برنج باریک اعلی

۲-  کرفس

۳-  پیاز دو عدد

۴-  رب رومی (گوجه فرنگی)

۵-  زیره

۶-  نمک و آب زرد چوبه به قدری ضرورت

 

طرز تهیه کرفس چلو

 

۱- برنج را پاکیزه شسته و قبلا تر نماید . و چلو سفید دم نماید .

۲- کرفس را توته نموده بشوید . پیاز را و رومی را ریزه نموده

در بین دیگ پز روغن را داغ نموده پیاز را سرخ نماید .

رب رومی را علاوه نموده قدری آب و نمک ریخته کرفس ریزه شده

را علاوه نماید .

وبخار دهید . کرفس را کاملا با کفگیر حل نموده بگذارید به روغن

بیاید . کرفس و چلو ما آماده است  .

اشتهای خوب

 

      کرفس چلو تهیه فرشته سید

 

 

+ نوشته شده در  87/12/03ساعت 5:37 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

مواد مورد ضرورت

۱- برنج باریک اعلی

۲- کرفس

۳- روغن

۴- پیاز

۵- گشنیز تازه

۶- مساله دیگ

نمک و آب

 

طرزتهیه کرفس چلو

۱- برنج را تا آخرین آب کاملا زلال باشد.  شسته و تر نماید .

چلوسفید دم نماید .

۲- کرفس  و گشنیز جداگانه را میده ریزه نموده پاکیزه بشوید .

۳- روغن را داغ نموده مقداری پیازو گشنیز میده را سرخ نماید .

بعد از چند دقیقه کرفس را علاوه نموده قدری سرخ  نماید .

مقداری آب  و نمک ریخته بگذارید . کرفس نرم گردد .

حین طبخ کرفس را خوب با کفگیر یا پشت ملاقه نرم حل نماید .

بگذارید به روغن بیاید . با برنج نوش جان نماید .

   

  کرفس چلو تهیه فرشته سید

 

 

+ نوشته شده در  87/12/01ساعت 3:26 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

      مواد لازم قابلی پلو گوشت قاق

 

۱- گوشت قاق

۲- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

۳- روغن

۴- پیاز دو عدد متوسط

۵- رب یک قاشق کلان

۶- نمک

۷- آب

۸- چهار مساله

 

طرز تهیه

 

۱- گوشت را قبلا چند آب شسته برای چند ساعت ترنماید .

بعدا گوشت  آب پز را با پیاز میده شده  به طور یخنی  و یا با علاوه

نمودن رب شوربا طبخ نماید .

 

۲- برنج را هم قبلا شسته وشب ویا چند ساعت قبل از طبخ تر

 نماید . مانند قابلی اوربیگی برنج را بالای آب شوربا و گوشت اش 

 ریخته و بگذارید .

آب برنج خشک گردیده وبرنج را  دم نماید . هنگام دم نمودم  با

 دستی کفگیر روی برنج حفره ها ایجاد نموده روغن داغ نماید.

 مساله را پاش داده  خلال آماده شده را در گوشه نهاده بگذارید.

 برای نیم ساعت برنج دم بگیرید .

 

۳- و یا گوشت را یخنی طبخ نموده در بین دیگ دیگر آب را

جوشانیده با اضافه نمودن نمک و یک قاشق روغن بگذارید دانه های

 برنج نرم گردد . و مغز نداشته باشد .

آب برنج را توسط چلوصاف برطزف نموده برنج را دوباره طی دیگ

 ریخته مقداری  یک قاشق کلان بوره (شکر)  میان کرایی روی

حرارت گذاشته منتظر بمانید تا بوره (شکر )  رنگ نصورای تیره

(کرمیل) را به خود بگیرید . روغن علاوه نموده بعد از داغ شدن

روی برنج بریزید . برای دم گرفتن برنج از آب یخنی استفاده نماید .

روی برنج حفره ها ایجاد نموده مساله را پاش دهید .

  گوشت و خلال را بالای برنج گذاشت آن را دم بدهید .

 

۵- در مورد خلال عبارت است از زردک کشمش پسته و بادام کشمش

را چیده خوب بشوید .

زردک را خلال نماید . کشمش و زردک را با روغن سرخ نماید .

با شربت بوره دم دهید .

بادام و پسته را تر نموده و جوش داده پوست نماید . به شکل دل

خواه خلال نموده روی برنج بالای کشمش و زردک علاوه نماید .

هنگام سرویس نموده غذا گوشت را لای برنج گذاشته رویش دوباره

برنج ریخته خلال را به شکل زیبا روی پلو آراسته نوش جان نماید .

 

  گوشت قاق قابلی پلو تهیه فرشته سید

 

   قابلی پلو گوشت قاق تهیه شده توسط فرشته سید

 

نوت

اگر روی پلو را زینت میدهید . پس مواظب باشید خلال را به طوری

جداگانه روی برنج قرار دهید با هم مخلوط نگردند .

من از المونیم استفاده میکنیم . طور تصویر که مشاهد میکنید .

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/11/29ساعت 4:22 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

زرده پلو

مواد مورد ضرورت

۱- برنج ۴ گیلاس

۲- یک کیلو گوشت

(با سیر و پیاز یخنی شود )

۴- خلال نارنج یک پیمانه

۵- زعفران یک قاشق چای خوری

یا رنگ شیرین بقدری ضرورت

۶- بوره (شکر ) یک گیلاس

۷- روغن بقدری ضرورت

۸- نمک به قدری ضرورت

۹- خلال پسته یک پیمانه

۱۰- خلال بادام یک پیمانه

۱۱ - هیل بقدری ضرورت

 

 :طرز تهيه زرده

 بعد از اينکه خلال نارنج 7 مرتبه جوش داده شد و تلخی آن از بين رفت بالای

آن بوره وزعفران که قبلاً  جوش داده شده همراه با هيل و 2 قاشق روغن جوش

 ميدهيم تا بوره حل گرديده و خلال نارنج شربت بوره را به خود جزب نمايد بعداً

 خلال را از شربت بوره جدا نموده شربت تهيه شده را بالای حصه اول برنج

علاوه نموده دم ميدهيم

 

:طرز تهيه پلو

 

  در يخنی گوشت مقداری نمک با (بوره سرخ شده) که برای رنگ برنج

آماده گرديده همراه با روغن ومقداری ادويه برنج  علاوه نموده حصه دوم

 برنج را دم ميدهيم زمانيکه غذا آماده گرديد اولاً پلو را در  ظرف کشيده و

 بالای آن زرده را علاوه کرده با خلال نارنج، پسته وبادام آراسته نموده

 صرف مينمائيم

اشتهای خوب

 

 

 خلال نارنج خلال بادام بوره و رنگ برای تهیه نارنج پلو

خلال را قبلا با آب تر نموده روی حرارت بگذارید و چندین مرتبه  آب آن را تبدیل کند تا کاملا تلخی آن از بین برود .

 در مرحله آخر بوره و رنگ را علاوه کنید .

یک بر چهارم حصه برنج را با زعفران یا رنگ غذایی زرد دم نماید .

پلو را در ظرف مورد نظر کشده رویش را با خلال آرسته نوش جان کنید .

 

 با اظهار سپاس از دوست عزیزم دیانا زرده پلو را تهیه  و طرز تهیه

را با تصویر برای ما فرستاده اند .

با محبت فرشته سید

 

+ نوشته شده در  87/11/28ساعت 2:52 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

  

قابلی پلو

غذای لذیذ افغانی است . اگر جایش در مهمانی ها خالی باشد .

کمبود وی احساس میگردد .

اما برای من ریختن کشمش وزردک تقربیا کهنه  شده است .

زیرا سالهاست قابلی در همین لباس عرض اندام مینماید .

من شکل های تازه برای قابلی تهیه نمودم . شما هم  اگر خوش تان

آمد استفاده نماید . یک تصویر را درهمین پست برای شما گذاشته ام

و تصاویر بعدی در پست های دیگر انشالله ....

طرز طبخ قابلی اوزبیگی میپسندم . اما گاهی از نشایسته برنج صرف

نظر نموده برنج را صاف میکینم .

دو روش را طبخ قابلی صافی با آب یخنی و شوربا است . برای شما

مینوسیم .

1- قابلی پلو صاف شده طبخ با شوربا

 

۲- قابلی پلو صافی

مواد لازم

الف

۱-  برنج باریک چهار پیمانه

۲-  گوشت گوسفند یک کیلو

۳-  روغن بقدر لازم

۴-  پیاز بریان یک قاشق کلان

۵-  سه قاشق کلان بوره ، شکر

۶-  نمک

۷-  آب

۸-  چهار مساله

۹- پیاز دو عدد

( زیره میخک دالچینی هل کلان همه پودر شده باشند )

 

ب - موادلازم خلال قابلی

 

۱-  زردک

۲-  کشمش

۳-  خلال پسته و بادام

۴-  یک مقداری هیل

۵-  روغن به قدری ضرورت

 

طرز تهیه خلال روی قابلی پلو

 

زردک را تراشیده خلال نماید . کشمش ها را شسته آبکش نموده

اول کشمش و بعدا زردک را با روغن سرخ نموده مقداری دوقاشق

کلان  بوره ؟ Sugar ( شکر) را با کمی آب شربت نموده روی

 حرارت خفیف گذاشته خلال زردک ریخته خلال بادام و پسته را

اضافه نموده دم دهید ..

 

 طرز تهیه

در بین دیگ روغن داغ و پیاز را بادامی نموده گوشت را بالایش بی

اندازید . و بعد از حل شدن پیاز درگوشت  آب بقدر نرم شدن گوشت

ونمک علاوه گردد . بعد از نرم شدن گوشت را به ظرف علیحده

بگذارید .

پیاز بریان بالای لعاب علاوه کنید . و آب روغن برنج را از همین

لعاب استفاده کنید . در بین دیگ دیگرآب را روی حرارت قرار دهید

آب که به غلیان آمد . آب برنج را صاف نموده بالای آب جوش

می اندازیم .  بقدر مناسب جوش داده بعدا برنج را صاف میکنیم .

برنج را دوباره داخل دیگ می اندازیم . 

لعاب آماده شده را روی برنج می اندازیم

در بین کرایی یک قاشق کلان بوره ( شکر) را ریخته روی

حرارت قرار میدهم تا رنگ قهوی را تاریک را به خود بگیرید .

در گوشه دیگر دیگ روی  برنج  می اندازیم ..

کشمش و زردک را من  در بین المونیم( زرورق ) گذاشته محکم

میبندم .

هنگام دم نمودن غذا المونیم در بین کشمش و زردک جابجاست

در گوشه ی دیگ وگوشت را در گوشه گذاشته  سرپوش دیک را

با دستمال پاکیزه پیچانیده برای مدت ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت دم

میدهیم . در اخیر قدری روغن را داغ نموده روی برنج می اندازیم . 

و برای مدت کوتاه برای بار دوم برنج را دم میدهیم

هنگام سرویس نموده غذا برنج را در غوری ها کشیده گوشت را

در لای آن گذاشته خلال زردک  و کشمش طوریکه در تصویرمشاهده 

مینماید . روی پلو قرار داده   پسته و بادام صرف با آب گرم تر و

جوش میدهم .  آراسته روی  غوری هیل پاش میدهم .

 

      قابلی پلو افغانی دیزان جدید برای اولین بار   طبخ شده فرشته سید

 

 نوت

۱- اگر میخواستید برنج را دو رنگه دم نماید دست آب برنج را روی

بعضی حصه برنج نریزید !

هنگام سرویس نموده برنج با کفگیر دور دهید دانه های سفید و

و قهوی رنگ با هم مخلوط گردند .

۲- با استفاده از رنگها هندی برنج را زرد و سفید میتوانیم دم نماید .

 

 

+ نوشته شده در  87/11/21ساعت 9:33 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/11/20ساعت 12:12 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 برنج را قبلا شسته تر نماید .

پیاز را میده زیره نموده با روغن گلابی نماید . و یا پیاز بریان  استفاده نماید .آ ب نمک را

علاوه نموده بگذارید به جوش بیاید . برنج را علاوه نموده بگذارید آب برنج خشک کردد .

مساله و آب دم را ریخته وسر دیگ را با ستک بپچانید .

روی حرارت کم برای ۳۰ بگذارید برنج دم بگیرید .

 آب دم برنج را با رنگ شیرین یا رنگ زرد هندی مخلوط نموده

روی برنج بریزید .

برنج دو رنگه دم میگردد .

 

طبخ دو رنگ برنج مابین یک دیگ

 

 

 نوت

 ۱- پیاز را صرف برای طعم پلو مورد استفاده قرار میدهیم .

 پس پیاز را نباید زیاد سرخ نکنید .

۲- رنگ پیاز بریان زیاد روشن نباشد .

 

+ نوشته شده در  87/11/14ساعت 6:29 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

تهیه آب و روغن برنج برای چلو و پلو


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/11/10ساعت 8:25 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

طرز تهیه قابلی پلو

 

 

 

+ نوشته شده در  87/11/09ساعت 11:1 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

گوشت قاق ؟

  برنج طبخ شده با یخنی گوشت قاق تهیه فرشته سید زمستان 2009

 برنج طبخ شده با یخنی گوشت قاق

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/11/09ساعت 1:1 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

یک نوع غذای هندی مشابه مرغ پلو افغانی

 

بریانی هندی

 

 

 

+ نوشته شده در  87/11/08ساعت 8:4 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

  قابلی پلو

قابلی پلو غذای لذیذ و خوش مزه افغانی بوده امروز در بسیار کشور

ها مشهوراست  .

در کابل قابلی پلو را به شکل صاف نمودن و دم پخت طبخ میدارند .

اینک قابلی پلو را به شکل دم پخت میباشد برای شما مینگارم .

     قابلی پلو

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/08/19ساعت 4:14 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

پیاز رومی را با روغن سرخ نموده گوشت را به آن میپزند .

همین که گوشت نرم گردید . برنج را بالای آن علاوه نموده

دم میکنند .

 

+ نوشته شده در  87/08/13ساعت 6:30 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

  برنج با طعم پیاز و بوره

پياز را ریزه نموده با لای روغن بی اندازید  .

قبل از سرخ شدن پیاز مقداری بوره را نیز بالای روغن و پیاز

 علاوه نماید . تا زمانیکه پیاز سرخ گردد بوره نیز رنگ نصورای

را به خود گرفت آب نمک برنج را بقدری ضرورت علاوه نموده 

بگذارید  به جوش بیاید .

همین که آب به جوش آمد آب برنج شسته شده را صاف نموده آن

را بالا آب جوش شده بریزید .

سر دیگ را بسته و بماند تا آب برنج خشک گردد .

وقتی که آب برنج خشک گردید . مقداری آب برای دم گرفتن آن

 روی اش بریزید با ایجاد نمودن حفره ها و پاشیدن مصالحه روی

برنج سر دیگ را با ستک پیچانیده و بماند دم بگیرد .

در این روش پیاز و بوره پیاز سبب طعم  و بوره رنگ و روی 

 به برنج میبخشد  .

 و سبب رنگ و طعم لذیذ برنج میگردد .

 

+ نوشته شده در  87/08/11ساعت 6:26 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

برنج را شب قبل از خواب و یا چند ساعت قبل از طبخ نمودن

چند آب شسته تا آخرین آب شفاف باشد .

برنج را تر نموده میگذاریم .

مواد لازم

 ۱- برنج باریک

۲- روغن

۳- یک قاشق کلان بوره

۴- مصالحه دیگ

۵- آب

۶- نمک

طرز طبخ

روغن را داغ نموده مقداری یک قاشق کلان بوره را بالای روغن

ریخته و با حرارت خفیف میگذاریم بوره رنگ نصورای را به خود

 بگیرید .

مقداری نمک انداخته سر دیگ را میپوشانند و آب را به احتیاط داخل

دیگ میریزیم . خیلی مواظب باشید با ریختن آب بالای روغن داغ

 روی دست و صورت شما صدمه  خدای ناخواسته وارد نشود  .

بگذارید اب به جوش بیاید .

برنج را بالای آب جوش علاوه نموده آب باید یک بند دست از

 روی برنج بالا باشد .

همین که آب برنج خشک گردید .

برنج را دور داده مقداری آب مصالحه را اضافه نموده روی برنج

حفره ها ایجاد نماید .

سر دیک را با دستمال پاکیزه و یا ستک پیچانیده و بگذارید دم

بگیرد .

 

+ نوشته شده در  87/08/10ساعت 6:26 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

قابلی پلو صافی

 

   قابلی پلو طبخ شغله جان سید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  87/07/22ساعت 12:55 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

 

+ نوشته شده در  87/03/08ساعت 6:13 PM  توسط  فرشته کمال   |