Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
   

اي خانم

مواد لازم

1 -آرد ترميده يك و نيم كيلو(براي خمير)

2 -گوشت يك كيلوگوساله يا مرغ( نرم شده)

3 -زردك 4 عدد

4 -كچالو 4 عدد

5 -گشنيز يك گيلاس ريزه شده

6 -كرم يك عدد

7 -بادنجان رومي 4عدد

8 -مصاله ديگ 2 قاشق

9 -نمك و مرچ به قدر ضرورت

10 -روغن يك گيلاس مايع

11 -چكه سير دار 2گيلاس

 

طرز تهيه :

خمير را شب تهيه نموده و بايد اندازه سخت

بودنش كمي ازخمير منتو نرم تر( يعني برابر

نرمي گونه ها).

همه مواد بدون گوشت خام استفاده ميگردد.

نخست زردك و كچالوي خام و كرم  را شسته

بعد كچالو و زردك را پوست كرده ازماشين

تراشك ريزه ريزه بيرون كنيد سپس كرم را

هم از تراشك بگدرانيد(اگر خورد خورد مي

نماييد از ماشين سلاته هم مي شود استفاده

كرد) به تعقيب آن بادنجان رومي را بادست

ريز ريز كرده و بعد گشنيز راعلاوه نماييد.

وقتي همه را مخلوط نموديد، گوشت را ريز ريز

نموده، مصاله، نمك و مرچ را هم يكجا كرده،

مخلوط كنيد.

حالا خمير را كه قبلا گلوله گلوله نموده ايد

تا خوب جا بيافتد، يك يك ذغاله برداشته

اول از درجه 5 و بعد از درجه 2 ماشين آش

بگذرانيد مواظب باشيد كه زياد نازك نشود

و دبل هم نماند.

خمير را به شكل طويل نازك كنيد و در روي

تكه با كمي ارد دار، هموار نمايد.

ازمواد تهيه شده بر روي همه خمير هموار شده

پهن كنيد و با احتياط خميرازطول لوله لوله

كنيد.

قالب ديگ منتو را روغن چرب كرده و خمير

ملوس با مواد را به شكل قوس بالاي سوراخ

هاي ديگ جابجا كنيد( شايد در يك قالب 2

لوله خمير جا شود) به همين ترتيب همه قالب ها

را ترتيب كنيد. در اخر با اسفنج بالاي خمير

ها روغن بماليد تا خشك نشنوند. و آب را

در ديگ اول جوش نموده قالب ها بچنيد .

و براي مدت 15 دقيقه بگذاريد(همينكه خمير

ها پخته باشد ورم مي كنند دقت كنيد كه

زياد نرم نشود)

بعد از اين مدت قالب ها را از آتش دور

كرده و در فضاي باز بگذاريد. همينكه خود

را كمی گرفتند چرا كه توته توته نشوند

با اختياط از ديگ كشيده درغوري بگذاريد

و با كارد توته توته كنيد.

روي انرا با چكه و بادنجان رومي تازه

ريزه شده تزيين كنيد اگر ميل داشتيد .

دال نخود را هم قورمه مي توانيد.

 و اي خانم لذيذ را نوش جان كنيد.

ارسالی محترمه محبوبه کریمی

یک جهان سپاس عزیزم


 تهیه آی خانم با تصاویر :

خمیر آی خانم

آی خانم

مواد تهیه شده برای آی خانم

مواد تهیه شده برای آی خانم

طریق پر کردن ای خانم

 

طرز پیچانیدن آی خانم

گذاشتن مواد در بین خمیر پهن شده برای تهیه  آی خانم

آی خانم

لوله کردن آی خانم

آی خانم

گذاشتن آی خانم به دیگ منتو

آی خانم در حین طبخ ...

آی خانم

طریق کشیدن آی خانم به غوریها ..

آی خانم

آی خانم  تهیه محبوبه جان کریمی

 آی خانم

 

+ نوشته شده در  89/05/06ساعت 5:8 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

مواد لازم

1 - سینه مرغ 500 گرام

2 - روغن

3 - پیاز دو عدد

4 - مرچ دلمه  دو عدد  و مرچ سبز تند 

5 - عسل سه چهار قاشق کلان

6 - بوره مقدار کممممم

7 - کوری یا زردچوبه  ، و مساله ها

 دیگر قورمه شما دوست  دارید !

 

طرز تهیه :

گوشت مرغ را خورد میکنیم . پیاز با

روغن گلابی کنید. سپس  گوشت راعلاوه نموده

 آهسته آهسته شور بدهید .

مرغ کم سرخ شود .

دراین مرحله مرچ تند، مساله ها و نیم

گیلاس آب را علاوه کنید .

برای 10 دقیقه بگذارید مرغ بپزد .

در لحظات اخیر بوره عسل و مرچ دلمه خورد

کرده علاوه کنید . مواد را با هم مخلوط

کنید . طعم غذا را بچشید .

تندی و شیرینی باهم آمیخته یکسان باشند .

حرارت را خفیف کنید . عسل باگوشت جذب 

گردد .  همین که غذا ما سر روغن بیاید .

آماده سرویس است . 

در پهلو این سالند لذیذ یک چلوک سفید

 یا نان گرممممم یاد نرود .

نو ش جان !

 

 

    تند وشیرین ، تهیه فرشته سید

قورمه سینه مرغ

مواد لازم با تصاویر :

 

 

سینه مرغ

 

 

 

عسل ، شاد

مرچ دلمه

مرچ تند

 

پیاز

curry

 

 

+ نوشته شده در  89/03/27ساعت 1:54 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

مواد لازم :

 ۱- لوبیا نیم گیلاس

 ۲ - نخود نیم گیلاس

 ۳ - ماش نیم گیلاس

 ۴ - دالنخود نیم گیلاس

 ۵ - گندم نیم گیلاس

 ۶ - برنج لوک نیم گیلاس

 ۷ - پیاز ۳ دانه

 ۸ -  سیر نیم قاشق

 ۹ - نمک ، مرچ ، زرد چوبه 

۱۰ -  ۲ قاشق رب

۱۱ - چکه

 

طرز تهیه :

اول لوبیا و نخود را جوش بدهید تا تلخی

لوبیا ازبین رفته و کمی‌ نرم شود .

سپس  آبش را صـاف کـنید. بعدا دیگر مواد

انداخـته آب عـلاوه میکنـم . آب بایـد به

اندازه ی دوانگشت بالاتر از مواد باشد .

همه مواد‌ها بعدا بخار میدهیم. با استفاده

از وقت   پیاز سرخ کرده سیر انداخته

بعد مرچ نمـک زرد چوبـه رب انداخـته و

بسیـار کـم آب تا رب حـل شـود.

همین  که دگر مواد فهمیدم نرم شده اند.

رب  رومی را انداخته کمی جوش داده شود.

غذای ما  خود را غلیظ کرد کشده و رویش

چکه انداخته و نوش جان کنید .

 

  طبخ افتناج با تصاویر :

 

   لوبیا و نخود برای افتناج

  لوبیا و نخود را جوش میدهیم .

 سپس آبش را صاف میکنیم .

 

   افتناج

 بعدا موادماش گندم برنج را علاوه

میکنیم و حرارت میدهیم. نرم گردد .

 

    افتناج

در مرحله اخیر روغن و رب نمک و مساله...

رالعاب تهیه نموده بالایش اضافه میکنیم .

همین غذای دم گرفت . افتناج آماده است .

با چکه نوش جان کنید .

 

ارسالی معسوده جان نادری

  سپاس عزیز

 

 نوت :

افتناج را با حرارت کم طبخ کنید . چون

چون زود ته دیگ میچسپد .

 

+ نوشته شده در  89/03/04ساعت 9:56 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

  

 

نوع غذای عربی است . تقریبا مشابع غذای افغانی برته و بادنجان

تنوری میباشد . باید بنوسیم اینوع بابا غنوج را من تهیه نمودم .

شاید بیشتر به ذایقه شما برابر باشد . با مشاهد هردو کلیپ ویدیویی

عربی و هندی آن را تهیه نمودم .

 

    مواد لازم

۱- بادنجان سیاه ۲ عدد

  تخمی نباشد بهتر است .

۲- ارده  سه قاشق ماست خوری

۳- آب لیمو نیم گیلاس  

۶- سیر شش حبه 

۷- روغن زیتون

۸- نمک و مرچ سرخ

۹- ماست چند  قاشق کلان

 

طرزتهیه :

داش را قبلا به ۲۵۰ درجه  گرم نموده بادنجان را با کارد شق شق

نموده در بین  زرورق پیچانده و برای ۴۵ دقیقه حرارت میدهیم .

بعد از سرد شدن بادنجان را از پوست جدا کرده  ،آن را با آب

لیموو سیر را مکس میکنیم

سپس  سه قاشق  ارده ، بادنجان وماست را بالای لیمو و

 سیر مخلوط شده علاوه نموده مکس  میکنیم .

سپس  نمک مرچ و دو قاشق روغن زیتون اضافه کرده

با هم مخلوط میکنیم .

در ظرف مورد نظر کشیده رویش مرچ سرخ  وروغن زیتون تزیین

و نوش جان کنید.

  

 بابا غنوچ ، تهیه فرشته سید

 و این هم بابا غنوج من تهیه نمودم .  

  

 

BABA GANOUSH

 

 

   Tahini

 طحينة

 طحین

 

 آرده ، کنجد ساییده شده  

 

 

 

 

 نوت

شما عزیزان در افغانستان اگر 

 آرده پیدا نکردید . کنجد را مکس کنید . تا وقتی را حل گردیده و  روغن بکشید.

همچنان میتوانید بادنجان را جوش دهید . یا کباب کنید   .

 بادنجان سیاه

 بادنجان سیاه

 

+ نوشته شده در  89/01/30ساعت 5:25 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

روش جدید !

 قاق  کردن گوشت روی مرکزگرمی !

چون فصل سرما است . و مرکزگرمی ها روشن خواستم برای

 کسانیکه جای وامکانات برای قاق کردن گوشت را ندارد .

تجربه خودم را با ایشان تقسیم کنم .

گوشت را به اندازه های مناسب توته کنید . نمک بزنید .

روی مرکزگرمی زرورق هموارنمودن گوشت را بگذارید .

 بعد از اینکه یکطرف گوشت خشک گردید

روی دیگرش را دور دهید . باید بگویم در مدت ۲۴ ساعت ویا

 هم کمی بیشتر گوشت آب خودش را خشک میکنید.

 و هنگام طبخ کاملا مزه گوشت قاق را میدهد .

اینوع گوشت را قاق شده را میتوانید راسا غذای های لذیذ قابلی پلو

 و یا هم شوربای  طبخ کنید . ویا در فریز نگهداری موقع لازم

 مورد استفاه قرار دهید .

 

 گوشت قدید

گوشت قاق خیلی مزه دار بود .

نوت :

هنگام طبخ گوشت را قبلا با آب تر کنید .

 

+ نوشته شده در  88/11/29ساعت 2:1 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 غذای جدید و دوست داشتنی شما در ایام عید مهمان خانه های شما

 بلی عزیزان وقتی شما تهیه جرمن رول را فراگیرید لازم ندارید با

مهمان های عزیزبه رستوانت ها بروید .

 جرمن رول غذای لذیذیست در این آواخر خواستن خواه زیاد در

افغانستان دارد . هرچند این رول ها کاملا با شیوه متفاوت و مواد

متفاوت  توسط افغانها تهیه میگرد مگر اسم جرمن رول برایش

 لازم دانسته اند

این رول ها در آلمان بنام Frühlingsrollen یاد میگردد .

 و این خوراک مربوط مردم آسیایی میباشد . این رول ها با

گوشت قرمز ، سینه مرغ و ترکاری های مختلف تهیه میگردد .

یعنی هر ترکاری را دوست دارید میتواند داخل رول ها بگذارید .

رول های را که  در افغانستان تهیه میکنند . گوشت ، خلال زردک ،

پیاز ، و کرم استفاده میکنند . و خمیرش  را هم صرف با آب ،

نمک و آرد تهیه میدارند

از آن جاییکه تهیه غذای خانه گی و بازاری فرق میکند .

 من طرز تهیه این رول ها نسبتا تغیراتی آوردم . ترکاری هارا

دوست داشتم استفاده نمودم و  رول ها خیلی لذیذ هم آمدند .

از شما چی پنهان مواد را هم اندازه نگردم فقط مقدار ها را با

چشم کنترول کردم . شما هم میتوانید چنین کنید .

مواد لازم

۱- آرد ترمیده سه گیلاس

۲- دو عدد تخم

۳- نمک بقدر لازم

۴- آب بقدر لازم

۵- خمیر مایه خشک یک مقدار کم

۶- با نوک قاشق بوره

۷- دو قاشق روغن مایع

 

طرز تهیه خمیر جرمن رول  :

آرد ، نمک ، تخم ، آرد خمیر مایه ، روغن را با اضافه نمودن آب

توسط مکسر مخلوط کنید .

مواد به شکل مایع و شفاف  و آبگین باشد . مواطب باشید هر

 قدریکه بتوانید نانک نازک تهیه کنید به همان اندازه کیفیت

رول ها بهتر میاید . خمیر را به جایش بگذارید .

 

مواد لازم برای پر نمودن داخل جرمن رول :

۱ - گوشت قرمز یا سفید (سینه مرغ)

 من ازگوشت گاو استفاده کردم

۲-  زردک  سه الی  چهار دانه

خلال و چند جا کارد بزنید .

۳- گشنیزتازه  نیم دسته کوچک

۴- یک قاشق تخم گشنیز پودر شده

۵-  متر نیم پیمانه ، یا جواری کانسرو ی، مرچ دلمه

۷- پیاز  دو عدد

۸-  نمک بقدر لازم

۹- مرچ سیاه کم

۱۰  رب رومی یک قاشق کلان

۱۱- کرم  ( کلم )را خیلی باریک خلال کنید .

به عوض کرم هر ترکاری را دوست دارید استفاده کنید .

۱۲  - کچالو دو عدد

۱۳ - چتنی

 تهیه و طبخ :

خلال زردک را  با روغن سرخ کنید .

گوشت را ماشین کنید . با یک قاشق روغن وخلال پیاز تفت

میدهیم . نرم گردد . بعد از سرخ شدن مقدار آب نیز علاوه کنید .

متر ،مرچ دلمه ،کرم ، رب رومی  و نمک مساله را نیز اضافه کنید .

بگذارد مواد با هم مخلوط ، قدر نرم گردیده  خوش طعم گردند.

در آخیر خلال زردک  شده را علاوه و مخلوط  کنید .

 

طرز گذاشتن مواد به داخل جرمن رول :

 کرایی ناسوز(نچسپی ) سطح اش هموار باشد را روی حرارت

ملایم بگذارید . داغ گردد و ته آن با روغن چرب کنید . همین که

 داغ گردید . یک ملاقه خمیر را داخل کرایی ریخته وبه توسط دور

 دادن به روی کرایی پهن میکنیم

همین که خمیر خودش را گرفت  شکل نان چپاتی نازک را به خود

میگیرد . آن رااز کرایی با دست برداشته در بین بشقاب بگذارید .

مواد تهیه شده  را در حصه بالایی دایره به شکل طویل هموار کنید .

 حصه بالایی را قات کنید سپس دو اطراف دایره را به طرف داخل

 قات کنید . و از طرف بالا به طرف پایین خمیر را لوله کنید .

جرمن رول تهیه شد . آن را به کنار گذاشته حین انجام این کار یک

 ملاقه خمیر دیگر را به کرایی بی اندازید . با استفاده ازین فرصت

آماده گردد .

همین طور عمل خویش را ادامه میدهم تا خمیر و مواد مد نظر

گرفته شده تمام گردد .

سپس روغن فراوان داخل کرایی ریخته و بگذارید و داغ شود .

پشت و روی جرمن رول را بریان کنید و بالای کاغذ قرار دهید.

 روغن اش جذب شود .

بعد از اینکه از سرخ کردن جرمن رول فارغ شدید .

 غذا ما آماده است .آن را بین بشقاب ها گذاشته با چتنی و چاشنی

 ها دلخواه صرف کنید .

 

 

جرمن رول تهیه شده توسط فرشته سید http://ferishtaseyid.blogfa.com/

جرمن رول

جرمن رول http://ferishtaseyid.blogfa.com/

 جرمن رول را بعد از سرخ نمودن با ترشی و چتنی نوش جان کند

 

 طرز پیچانیدن جرمن رول

 جرمن رول آماده شده برای بریان کردن

 جرمن رول را در روغن سرخ میکنیم .

 طرز بریان کردن جرمن رول

 

 مواد تهیه شده برای جرمن رول

من کاهو را نسبت به کرم ترجع دادم .

 مواد تهیه شده برای جرمن رول

 

 طرز پختن نان های هموار و بسیار نازک جرمن رول

 طرز طبخ نان برای جرمن رول

 کمتر از یک ملاقه خمیر مایع را در بین کرایی داغ چرب شده ریخته

و کرایی را میچرخانیم .

 خمیر تهیه شده آبگین را کمتر از یک ملاقه برداشته و بالی کرایی ناسوز ریخته و با دور داده کرایی خمیر را هموار کنید روی حرارت ملایم بگذارید خمیر خودش را بگیرید . و از کرایی به سهولت جدا شود

 دو ستان عزیزم

برای معلومات بیشتر چند تصویر را نیز انتخاب و برای شما میگذارم .

راستی برای طرز تهیه رول های بهاری از جوانه سویا که یک نوع

 لوبیا است . استفاده میکنند .

 

 

 

 

جوانه سویا

 

طرز پیچاندن

Bami Goreng - Gebratene Nudeln

 رول بهاری با آش و سبزیجات

 

 خمیر های بازاری برای رول ها

 

 رول بهاری با آش شیشه یی مانند ...و ترکاری ها

 

 

+ نوشته شده در  88/08/27ساعت 7:35 PM  توسط  فرشته کمال   |