X
تبلیغات
طرز تهیه غذاهای افغانی - -- قابلی پلو روغن کنجد
Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

قابلی پلو

مواد لازم

1-   برنج باریک – یک کیلو

2-   گوشت گوسفند یا گوشت مرغ به اندازه ضرورت

3-   کشمش

4-   زردک

5-   پیاز

6-   بادنجان رومی

7-   مصالحه دیگ

8-   روغن ویا روغن کنجد 200 گرام ویا زیادتر

9-   آب زردک دوگیلاس

 

طرز تهیه !

کشمش وخلال زردک را داخل روغن قابلی نیمه سرخ نمائید .

بعدا"داخل همین روغن گوشت را خوب سرخ یا بریان نمائید .

اگر گوشت مرغ ویاگوشت بره باشد بعد از سرخ نمودن گوشت.

آنرا از روغن کشیده بعدا"پیاز را سرخ نموده بالای آن بادنجان رومی

را علاوه نمائید . بگذارید که رومی خوب سرخ شود . آب زردک را

بالای آن علاوه نمائید زمانیکه آب روغن قابلی جوش کرد بمقدار

ضرورت آب ونمک بالای آن علاوه نمائید .بعد از جوش کردن آب

برنج را بالای آن علاوه نمائید . بگذارید تا برنج جوش نموده نرم

شود اگر برنچ آبخور بود میتوانید بالای آن بمقدار ضرورت آب جوش

 بریزید . برنج را چک نمائید تا مغز آن مطابق میل تان نرم شود و

آب برنج به اندازه ضرورت تبخیر شود یعنی به اندازه که برنج کمی

آبدار باشد یعنی آب کافی جهت دم دادن برنج گذاشته شود .

 (من زمانیکه برنج رادم میدهم اندکی آب جوش آضافی بالای برنج

میریزم) . یک گوشه برنج را حفر نموده زردک وکشمش را گور

 نمائید.  وهمچنان بهمین شکل گوشت سرخ شده زا نیز گور نمائید .

 توسط دسته کفگیر یکتعداد حفره ها دربین برنج ایجاد نموده بعد از

پاشیدن مصاله بمقدار ضرورت قابلی را توسط یک پارچه نخی پاک

وبه حرارت ضعیف دم بدهید. ناگفته نباید گذاشت که اگر گوشت

گوسفند باشد بعد ازینکه گوشت راسرخ نمودید بالای آن پیاز ونمک

علاوه نموده بگذارید تا پیاز کاملا"حل وسرخ شود درجریان سرخ

نمودن باکفگیر پیاز وگوشت راشور بدهید تا پیاز به زیر دیگ نچسبد

 بعدا" به طریقه که قبلا"یادآورشدم قابلی را بپزید .

 سه چیز که بسیار مهم است که قابلی شما لذیذ شود .

۱ - انتخاب دیگ است دیگ باید چودنی و نیم کره باشد.

۲ -  اینکه اگر ماشین آب میوه دارید زمانیکه آب زردک را میکشید

 ازتفاله آن نیز استفاده نمائید یعنی تفاله زردک را به آب روغن برنج

 علاوه نمائید این کار دو فایده دارد اول اینکه قابلی را خوشمزه

میسازد دوم اینکه برنج قابلی دانه دار میشود.

۳ -  قابلی را توسط روغن کنجد بپزید مقدار روغن را کمی اضافه

نمائید . چون دیگ کروی است مقدار اضافی روغن ته نشین میشود .

 بعد از دم دادن قابلی زمانیکه قابلی را میخواهید بکشید

 دیگ را اندکی یک بغله نموده قابلی را بعد از مخلوط نمودن با

کشمش وزردک بطرف بالادیگ قراردهید قسمیکه روغن که ته نشین

شده نمایان شود اگر میخواهید قابلی روغندار باطعم روغن کنجد

 نوش جان نمائید ؟  کمی روغن بالای مقدار قابلی که نوش جان

میفرمائید .

توسط کفگیر پاش بدهید برای مدت یکدقیقه بگذارید تا قابلی شیرین

شود بعدا" به غوری کشیده نوش جان نمائید.

 ارسالی محمد همایون فرزام

 

      

کنجد  sesam

 

   کنجد

روغن کنجد  sesam öl

 روغن کنجد

 

 

+ نوشته شده در  87/12/09ساعت 1:48 PM  توسط  فرشته کمال   |